torsdag den 15. august 2019

Skøn dag med udflugt

Jeg elsker at være på farten, men det behøver ikke altid at være noget med månedlange ture. Små udflugter er ikke at kimse ad, og sådan én tog jeg på i går sammen med en god veninde.

Fra Maribo kørte vi sydpå til Brunddragene med Store Klit - Lollands højeste klit. Det blæste en pelikan, men det var dejligt friskt efter en varm tur i bilen, og vi gik lidt langs havet, før vi travede ud på den lange tange, der er et fuglereservat. I fuglenes yngletid er der ingen adgang, men her i august har Saksfjed-Hyllekrog fuglereservatet åbent igen.

Medbragte madpakker blev fundet frem, og det var et rart sted at sidde og småsnakke, mens vi holdt øje med flyvende, vadende og svømmende fugle. Det skulle være et fantastisk sted at se rovfugletræk, men det må vente til senere på året.

Ikke så langt fra reservatet ligger nogle få sommerhuse; små gammeldags huse, der efter min mening er præcis, som de skal være: Primitive og hyggelige og bare omgivet af natur.

Vores udflugt sluttede med kaffe og is i Nysted havn - det kan ikke blive meget bedre... :-)


2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Nej, så kan det ikke blive meget bedre. Min kusine Pia (hende du har mødt) tog os engang med på en tur, der meget lignede jeres i dag, og som ganske rigtigt er en skøn tur.
Vi tog engang til Gedser Odde for at se fugletræk, men så ikke meget andet end edderfugle, men det var selvfølgelig også fint nok :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, edderfugle er flotte og spændende, men et rovfugletræk ville ikke være at foragte... Man skulle kunne se dem her senere på året, så det var måske en udflugt værd :-)