mandag den 30. januar 2012

Et bjerg i tasken


Når man bestiger ét af de skotske bjerge over 915 meter, der også kaldes Munros, siger man, at man "bagger" en Munro. Og så tager man ét ad gangen, indtil man kan prale af at have "gjort" dem alle. Der er vist næsten 300 af dem, hvoraf Ben Nevis er det højeste.

Det er lidt det samme som at komme Himmelbjerget i tasken, men ikke helt... ;-)

Jeg har aldrig besteget nogle af de skotske bjerge, men jeg har skam været helt oppe på toppen af Old Man Coniston i Lake District. Vi boede nemlig lige ved siden af, og fra vores lejede hus havde vi udsigt til den 800 m høje top.

Og en dag begyndte vi at gå opad. Vi fulgte den stenede sti, der blev smallere og smallere og til sidst forsvandt, og selv om det egentlig ikke var hensigten, så blev vi ved med at gå op. Der var det dér med "arj, vi går liiige op til den næste sten...".

Og pludselig var vi der. Helt deroppe hvor alt er tyst og stille, hvor ørne svæver, og hvor der er udsigt over alverden... sådan føles det i hvert fald. Det var et flot syn. Og jeg var lidt stolt.

Men om jeg nogensinde kommer op på alle de skotske Munros og bliver en ægte Munroist - det tvivler jeg nu på...

Foto: Anne Robert

9 kommentarer:

Eric sagde ...

Som lavlænding fascineres jeg af bjerge og de svimlende udsigter, men jeg foretrækker afgjort opstigning med svævebane!

Frk. Anemone sagde ...

Hvor sjovt... :) Vi var for 9 år siden på ferie i Skotland med drengene og kom med kabelbanen op på Ben Nevis (næsten), hvor man kunne gå rigtigt langt rundt og se ned på Fort William. Det var så smukt.

Jeg vidste ikke at de blev Munro's.

Mia Folkmann sagde ...

Eric: Der ER ingen svævebaner - ikke dér i hvert fald. Så hvis man vil se udsigter, må man lide... ;-)

Frk. Anemone: Ja, det kan jeg forestille mig. Jeg har aldrig været oppe på Ben Nevis, men jeg har været på Snowdonia fornylig (ikke med svævebane, men med en lille bjergbane... ;) )

Brittsol sagde ...

Jeg har aldrig været i Skotland og heller ikke i Lake District, men det står på min ønskeseddel.
God mandag aften.

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Begge dele kan varmt anbefales... :-) God aften til dig også.

Michael sagde ...

Jeg er vild med at vandre i bjerge Mia, ikke bjergbestiger, men bare vandre og lade mig føre højere og højere op, sikkert lidt samme følelse som dig.
I kærlige tanker, god Tirsdag.

Madame sagde ...

Det må være en dejlig oplevelse - hvor er der smukt! Jeg har rejst meget i Norge, og dit billede kunne sagtens være der. Skotland har jeg til gode :-)

Gowings sagde ...

Sikke et smukt billede og Skotland er klart på listen, men om det bliver med Munros i tasken - måske et enkelt.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, det er en dejlig måde at gå i bjerge på; jeg orker ikke noget med stor oppakning og feltrationer... ;-) God tirsdag til dig også...

Madame: Du vil helt sikkert blive begejstret for både Lake District og Skotland. Der er så smukt begge steder...

Gowings: Et lille Munro kan der altid blive plads til, og nogle af dem hænger sammen, så inden man har set sig om, har man taget et par stykker på én gang... ;-)