onsdag den 24. februar 2010

Den engelske stil


Del 1:
Hvis man er glad for Storbritannien og gerne vil indrette sig i den traditionelle, engelske stil, så gælder det først og fremmest om at gøre brug af detaljer, der fremmer den hyggelige stemning. De gamle huse med bjælkelofter, kæmpestore ildsteder og små sprossevinduer er jo altid så utroligt hyggelige, og man kan næsten ikke kan vente med at slå sig ned i en indbydende lænestol med en god bog. Englænderne bruger masser af puder og har gerne væg-til-væg gulvtæpper i samtlige værelser, og det er altså herligt at gå rundt med bare fødder på et blødt tæppe og bore tæerne ned i den tykke luv.

Englænderne er også dejligt afslappede i deres indretning. Nogle ville nok sige, at de nærmere er lidt rodede, og det er måske ikke helt ved siden af. Vi har besøgt mange gamle herresæder, hvor indretningen var en herlig blanding af gamle arvestykker og slidte polstermøbler, hvor stakke af bøger lå fremme på fodskamlen, hvor hunden – uanset størrelse - bestemt ikke var forvist til gulvet, og hvor falmede familiefotos stod side om side med fint nips og smukke krystalkarafler. Man kan ikke sige, at der er en egentlig stil – men det er jo i virkeligheden lige præcis det, der er: Den engelske stil.

8 kommentarer:

hanneb sagde ...

Tak for hilsenen på min blog:-)
Her ser spændende ud på din blog. Jeg har kun været i England én gang, og jeg må sige, at jeg skam blev meget betaget af landet. Min bror bor der- er gift med en englænder- og jeg nikker genkendende til det du beskriver om et engelsk hjem:-) Jeg vil også kalde det hyggeligt afslappet:-)) Ønsker mig snart derover igen- er bare en pivski..til at rejse...

Ellen sagde ...

Count me in - jeg elsker den form for indretning, så kan alle andre kalde det, hvad de vil... meen måske er det lige meget nok med væg-til-væg-tæppe på toiletter og badeværelser... det synes jeg trods alt er lige i overkanten :-)

Madame sagde ...

Ja, den engelske stil er noget ganske særligt. Husbond ser tv-serien 'Folk og fæ' i øjeblikket, og der ser man nemlig præcis det, du beskriver :-)

Mia Folkmann sagde ...

Hanneb, velkommen her hos mig...

Hvis din bror bor der, må du da se at komme derover igen snart - både for at besøge landet og ham. Men jeg forstår godt, at du ikke er så vild med at rejse - det er også en lang tur, hvis man ikke kan lide at flyve. Jeg kører altid enten via Esbjerg-Harwich eller - som regel - hele vejen ned gennem Belgien og Frankrig, men jeg skal jo også have varer med hjem til butikken... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen, jeg har også oplevet det med væg-til-væg på badeværelserne, og det er altså ikke vildt lækkert. Nu, jeg tænker over det, har jeg ovenikøbet arvet ét i det ene badeværelset i Hollymount. Argghh... det må vi se at få væk... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame, den serie har jeg også set - den er rigtig hyggelig. Vi er ved at gå til vejs ende med Jeeves og Wooster; den er også hyggelig, omend på en anden måde... :-)

Anonym sagde ...

Det lyder jo lige som noget for mig; gode lænestole, puder og bøger over det hele. Jeg elsker sådan noget. Og så har man selvfølgelig også brug for en dejlig varm kop the!!!

Mia Folkmann sagde ...

jens: Jeg er helt sikker på, at det er noget for dig. Og mig - jeg elsker også sådan noget... :-)