onsdag den 18. maj 2011

Hjælp mod migræne


Plantemedicin og urter har interesseret mig i mange år, og jeg har tygget mig igennem utallige engelske bøger om netop disse emner. Jeg har også gjort mig mange gode erfaringer, og én af dem er et middel mod migræne, som min rare mand er utroligt glad for.

Han led meget af migræne, da han var yngre, og selv om der heldigvis nu er langt mellem anfaldene, så kan de stadig dukke op. Men der er hjælp at få, for på et tidspunkt stødte jeg på Fewerfew, som i England er et gammelt og særdeles velkendt middel mod migræne.

Hvis tegnene på et kommende migræneanfald viser sig, behøver han blot at tage et par tabletter – så fortoner migrænen sig lige så stille. Måske bliver den til en let hovedpine i stedet for, men det er jo ikke nær så slemt. Så er der noget at sige til, at jeg altid sørger for at have nogle Feverfew tabletter i huset?

Fewerfew er det engelske navn for urten matrem, der også herhjemme blev brugt - og måske stadig bruges - mod hovedpine. Jeg ved, at enkelte kan være allergiske over for planten, og man skal undgå at bruge den, hvis man er gravid. Men det skal man nu med medicin i det hele taget…

13 kommentarer:

sidsephos sagde ...

Det var interessant- Skal huske at kigge efter urten.. næste gang jeg skal handle. (Internettet måske)

Lene Megan sagde ...

Interessant. Jeg lider heldigvis ikke af migræne, men det er der jo desværre så mange andre, der gør! Godt at du har opdaget et lille mirakelmiddel. Jeg er også helt pro naturmedicin.

God aften til dig. Her skinner solen pludselig ;)

Madame sagde ...

Det er vel nok spændende - jeg lider ikke selv af migræne, men kender flere, der gør. Og mange er jo helt elendige under et anfald. Tak for tippet, Mia!

Trine Louise sagde ...

Spændende. Jeg har migræne mindst 1 gang om ugen, og går hos neurolog hvor vi nu er igang med 2. forsøg med forebyggende medicin, fordi det ikke er sundt at tage så meget anfaldsmedicin. Hvis det heller ikke virker er det rart at vide at der findes alternativer.

Mia Folkmann sagde ...

Sidsephos: Ja, mon ikke du kan finde den dér. Ellers må du sige til - jeg kan nok hjælpe... :-)

Megan: Det er jo paradoksalt, at så meget alternativt i dag bare er naturmedicin, som blev brugt flittigt i gamle dage. Det må i virkeligheden være den moderne medicin, der er alternativ. ;-)

Madame: Ja, min rare mand lukkede helt ned og trak dynen op over hovedet, for selv den mindste lyd eller det mindste lyd var ikke til at holde ud. Godt, at det ikke er sådan længere... :-)

Trine Louise: Åh stakkel, det er bestemt ikke rart at have migræne så tit. Måske skulle du prøve feverfew? Selv de engelske forskere er ved at erkende, at det er ret virkningsfuldt... ;-)

Benedicte sagde ...

Straks jeg så det huskede jeg at jeg i mange år brugte matrem-piller mod netop hovedpine og migræne. Det havde jeg helt glemt! Nu er det heldigvis så sjældent at det rammer mig, at rådet er gået i glemmebogen, men jeg bør da have en lille portion stående. Tak for det Mia :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Selv tak, Ditte. Jeg synes, at det er utroligt, at et par af de små tabletter kan have så stor virkning. I hvert fald virkede de så godt på min rare mand... ;-)

Loppe sagde ...

Kære Mia

Har lidt af migræne i over 30 år !!!!

Aldrig hørt om det her..
Nu må jeg på jagt...

Godt jagtsæsonen er startet..
altså bortset fra for de stakkels dyr..

Håber alt går fremad hos jer
sender de bedste ønsker
Knus

Loppe

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Kære Loppe. Stakkels dig da. Jeg ved jo, hvor forfærdeligt det er med migræne, så du må helt sikkert på jagt. Det er absolut værd at prøve, og min rare mand er så glad for, at vi fandt de tabletter. Hvis det ikke lykkes dig, skal jeg nok træde hjælpende til... :-)

Lisbeth sagde ...

Det var dejligt for din mand at I fandt noget der virker så godt.
Vi er også pro urter, selv vores hunde får..:-o)
I dag (igår onsdag)er det vidst nu, kom det skønneste Anglofilia.:)
Så jeg hyggede mig med tea og et par sandwich medes jeg læste bladet. Hvor kunne jeg godt tænke mig den tur med toget gennem Skotland.Jeg elsker at køre tog, da børnene var små tog jeg dem med til Norge med nattoget. Det var så hyggelig, jeg sov ikke så meget, lå med rullegardinen oppe så jeg kunne ligge og se Sverige passere forbi vinduet mens børnene snorksov.
Wales kunne jeg også tænke mig.
Toget mindede mig om Poirot og Orientekspressen...hihi...

Nu må jeg heller gå til sengs i min egen "togkupe"...:-)

Hej fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Hyacith: Hvor dejligt at høre, at du har fået bladet. Jeg blev nødt til at sende det som B-post på grund af de forhøjede portopriser, og jeg var spændt på, hvor lang tid det ville vare med uddelingen. Men i dit tilfælde har det altså kun taget to dage - og det må vel nærmest være det samme som før.

Ja, sådan en togtur er også lige noget for mig. Jeg har altid elsket at rejse med tog, for i min familie havde vi ikke bil og rejste med tog til Jylland på ferier. Jeg kan huske, når min far slæbte den kæmpestore vadsæk og kufferterne til Vanløse station, hvor der var bagageindlevering dengang. SÅ begyndte ferien! Og kort efter sad vi i toget og rejste gennem Danmark til ukendte egne, hvor vi havde lejet et sommerhus. De oplevelser sidder stadig i mig, så en rejse med tog er en RIGTIG ferie... :-)

Pia sagde ...

Jeg kan næppe lære dig noget om lægeurter :-) men mælkebøttesaft som kan købes i Helsekostbutikker, skulle også være et rigtigt godt middel mod migræne.

Mia Folkmann sagde ...

Pia: Du kan sikkert sagtens lære mig noget om lægeurter - i hvert fald vidste jeg ikke, at mælkebøttesaft skulle være god mod migræne. I så fald havde jeg prøvet det af på min rare mand forlængst... :-) Men jeg VED, at mælkebøtter er fyldt med vitaminer og mineraler, og jeg plukker tit de fine små blade og bruger dem i salater...