lørdag den 16. januar 2016

God læsning


Jeg kan ikke undvære mine bøger, men i en autocamper kan jeg kun have en 6-8 stykker med ad gangen. Hver gang jeg er i Danmark, bytter jeg dem ud med nogle af de andre, som står på reolerne i mit Pelikan-opbevaringsrum.

Og så glæder jeg mig over, at jeg kan læse bøger på min Ipad. Jeg foretrækker de rigtige, håndgribelige bøger - også fordi jeg altid sidder så meget ved en skærm og arbejder - men bøger på Ipad'en har den fordel, at der er lys bagved. Meget praktisk inden man skal sove blandt andet, for natlamperne i vores autocamper er godt nok beskedne.

Vi hører rigtig mange bøger. Det er superhyggeligt at sidde dér med tæppe og varm te og lytte til dejlige oplæsere. I øjeblikket er det Stephen Fry, der læser Harry Potter. Herligt!

6 kommentarer:

Deborah sagde ...

Nej det må da begrænse sig meget, hvad der kan være. Som du måske ved, lytter jeg kun bøger, hvilket jeg nyder meget. Så det er jo heldigvis altid muligt. Er det via Audible.co.uk, du lytter eller? Den bruger jeg, og er vild med at høre mange ting originalt.

Rasmine sagde ...

Min første reaktion - efter at have læst det første afsnit - var: Jamen Mia har da en iPad???

Jeg har selv nået et stadium, hvor jeg helst ikke køber papirbøger, og jeg har planer om efterhånden at udskifte dem, jeg har, med e-bøger i det omfang, det lader sig gøre. Papirbøger tager plads op, og de er tunge og uhåndterlige - efter min mening ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Deborah: Jeg elsker også at lytte til bøger, for jeg kan sidde og strikke eller lægge puslespil eller noget andet imens. Eller nusse den lille hund, jeg snart får... ;-) Ja, det er via Audible.co.uk - dem har jeg haft abonnement hos i mange år nu. Jeg er også ret vild med dem - jeg kan huske i gamle dage, hvor jeg købte bøger på bånd; de var altid forkortede. Men NU er de i fuld længde. Herligt!

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jeg er til begge dele. Jeg elsker at gå rundt i de engelske boghandlere, og jeg kommer altid ud med mindst én bog... så bøgerne i autocamperen formerer sig gerne i den tid, jeg er herovre.

Når jeg en dag får et hus igen (og det gør jeg jo nok...!) så skal alle de skønne, herlige bøger, som jeg har samlet gennem et langt liv, op på reolerne igen. Jeg elsker at omgive mig med gode venner = bøgerne. :-)

Men når det er sagt, så er det også smart, at man kan læse på en Ipad. Jeg kan downloade kindle-bøger på den, og jeg køber typisk de bøger, som jeg bare skal læse. Altså fagbøger især.

Hver ting til sin tid, synes jeg. Jeg vil helst ikke undvære nogen af delene... ;-)

Ellen sagde ...

Ebøger er en genial opfindelse - især til ferier, når der er rigeligt andet at bruge kuffertpladsen til.
Det har altid undret mig, at de engelske lydbøger var en slags Reader's Digest - hvorfor pokker de dog ikke bare indlæste hele bogen, som de altid har gjort i Danmark. Jeg købte kun lydbog én gang på engelsk, fordi jeg blev så skrækkelig skuffet ... jeg vil da have det hele med. Godt, de har ændret holdning.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det er sandelig godt. Jeg kunne heller ikke fordrage den forkortede udgave; jeg vil have det hele med. :-)