lørdag den 21. maj 2016

Med udsigt til regnbuen

Lige nu har vi parkeret autocamperen og bosat os for en tid i et lejet hus. Rye i East Sussex er udgangspunktet, og fra huset har vi den smukkeste udsigt over floden og egnen omkring byen.

For lidt siden begyndte det at lyne og tordne. Bare lidt, men længe nok til at fremtrylle den smukkeste regnbue. Den endte i et hus nede ved floden - mon krukken med penge står her? Det var næsten værd at udforske... ;-)

Rye er en utroligt smuk og hyggelig by. Efterhånden kender vi hver krog og hver smøge i byen, for Gussi er hund for at trække os med rundt til de spændende steder.

Dem er der en del af i Rye, der engang var én af Englands vigtigste havnebyer. Byen har også engang været tilholdssted for smuglere, der benyttede sig af hemmelige gange under byens huse, når de skulle gemme smuglergodset af vejen.

Man kan stadig se de gange flere steder i byen - og selvfølgelig skulle jeg ned i vores egen store kælder for at se, om der også var smuglergange her. Det var der nu ikke umiddelbart, men der var trapper, der bare stopper ved en mur. Meget mystisk... !

Hvis du vil læse mere om Rye, kan du se lige her

4 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Det lyder som et spændende sted. Er Rye meget besøgt af turister, eller er den jeres egen opdagelse?

Lisbeth sagde ...

Jeg har lige sendt dig en tanke idag - tænkte at I vidst var i England for tiden:-) Og sikke en smuk udsigt til regnbuen!

Ellen sagde ...

Hehe - er der mon nogen steder på den engelske sydkyst, der ikke har været smuglersteder? :-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Det er sådan en dejlig by. Vi boede engang i et (andet) lejet hus i nærheden, så vi har kendt den i mange år - men den er også ganske rigtigt særdeles besøgt af turister. Blandt andet kommer der mange franskmænd, men også englændere på ferie.

Lisbeth: Ja, vi er i England indtil 22. juni. Og så skal vi lige en smut til Bornholm og SÅ er vi klar til vuffepasning... :-)

Ellen: Ha! Nej, du har ret; dem er der nogle stykker af... :-)