mandag den 19. november 2018

En god udsigt

Når jeg står og pakker bestillinger fra min netbutik, kan jeg kigge ud i haven imens. Det er ikke nogen tosset udsigt, og jeg står og hygger mig med "pakkeriet".

Lige nu er der ret meget liv i haven. Store flokke af trækfugle kommer forbi med jævne mellemrum, for der er gode fuglelokaliteter i nærheden. Fasanerne spankulerer omkring; spurvehøgen drøner rundt, og jeg ser ofte store musvåger lande i træerne. Uglerne ser jeg derimod aldrig, men jeg hører dem om aftenen, og der er mange af dem - til Gussis store fortrydelse, for af en eller anden grund kan han ikke lide ugler.

Gærdesmutten har fået den idé, at den smutter (!) ind på badeværelset, når vinduet står åbent. Jeg ved ikke hvorfor, men den har gjort det flere gange nu - måske synes den, at der er lunt og rart derude, eller også er den bare nysgerrig. Den har ikke noget problem med at finde ud igen, åbenbart... den lægger bare et visitkort, så jeg kan se, at den har været der... :-)

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor er det hyggeligt med besøg af gærdesmutten, bare den kan finde ud igen :-)
Det er et meget smukt billede, du viser fra din zoologiske have!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg holder meget af min zoologiske have, som du nok kan tænke dig... Ja, lyset var så fint og passede til det orange hus... :)

folehave's univers sagde ...

Ja,det er så dejligt med alle fuglene ude i haven, vi har det lige så her, huset vi bor i har samme farve som jeres. Det giver et fantastisk genskær nogle morgner og aftner, alt bliver nærmest orange/rosa.

Mia Folkmann sagde ...

Folehave's univers: Hvor sjovt, at dit hus også har den orange farve; jeg synes, at det er så flot. Alle de huse, der hører under godset her i Halsted, har den farve. :-)

Nana sagde ...

Der er smukt hos jer! Jeg kan godt forstå at du nyder udsigten! Her flyver svalerne ind i huset, men vi har aldrig haft besøg af gærdesmutten :-)

Mia Folkmann sagde ...

Nana: Det er så hyggeligt med svaler; dem har jeg også haft her, men de er væk nu. Ja, her er smukt; især nu om efteråret med alt det gyldne. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Smukt kig du har :-) Jeg ville også elske at stå der og kigge ud. Men jeg ville nok falde i staver og være meget lidt produktiv. Vi har ikke så mange ugler, men jeg hørte dog en enkelt forleden aften. Du må lære Gussi, at de er hyggelige og ikke spor farlige for en 'stor' hund som ham :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Det er nemlig ret nemt at falde i staver; det sker skam tit... ;-) Jeg forstår ikke, hvorfor Gussi er så vred på de ugler. Jeg elsker dem, men han overdøver næsten deres hyggelige tuden med sit brummeri...

Ellen sagde ...

I har bare fundet det skønneste sted (okay ... næstskønneste, for vi fandt det skønneste ;-) - jeg kan godt forstå, at du stornyder det.
Med samt gærdesmutter på badeværelse und alles. Det er sådan en nuser, lille fyr.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det er altså dejligt - men selvfølgelig ikke HELT så dejligt som jeres ;-) En gærdesmutte er yndig, og man tror næsten, at det er en lille mus, fordi den er brun og så lille. Men vingerne afslører den... ti hi...

A + K = ♥ sagde ...

Det er absolut ikke en dårlig udsigt - jeg har en ud til by og mennesker - den er også smuk og interessant, bare på en hel anden måde :D

A

Mia Folkmann sagde ...

A + K = ♥ Hver ting til sin tid, ikke?! På dette tidspunkt af mit liv holder jeg mest af naturen, men jeg har boet i by i mange år :-)