søndag den 15. september 2019

En dag i Rye


Vores første udflugt på denne rejse gik til byen RYE i East Sussex - den hyggelige by, som jeg føler mig godt hjemme i efterhånden. Med Gussis hjælp har jeg fundet flere små nemt oversete smøger og halvgemte spisesteder, for han er en hund efter den slags...

Vi lejede et hus i Rye for nogle år siden; et fint stort hus i tre etager midt inde i centrum, og her havde vi gæster fra Danmark i et par uger. Det var et virkelig dejligt sted at bo, for der var en fantastisk udsigt fra stuen og værelserne, og det var så hyggeligt, at man kunne lunte en tur ned i byen efter dagens udflugter.

Denne gang var Rye bare ét af de mange mål på vores efterårstur, og vi nød at gense de smukke huse og de gamle gader. Boghandleren skulle selvfølgelig besøges, og som altid blev vi trukket med ind hos dyrehandleren, hvor der helt sikkert var noget lækkert.

Dagen blev afsluttet med eftermiddagste og hjemmebagte scones i en lille hyggelig café, som vi ikke tidligere havde set. Nye steder bør altid prøves af...8 kommentarer:

Niels sagde ...

Vi besøgte Rye for 5 år siden og ja, det er en meget hyggelig by. Vi boede der ikke, men som du beskriver det, så lyder det fristende.

Mia Folkmann sagde ...

Niels: Man kan leje en hel del huse i Rye. Vi lejede engang et lille ét til os selv, men det lå lidt uden for byen. Da vi havde danske gæster med, lejede jeg ét i en sidegade til hovedgaden, så det kunne ikke blive mere centralt. Et rigtig skønt hus var det.

Hvis jeg skulle leje et hus igen, skulle det være inde i byen - med alle de fordele og bagdele, der er ved det. (Blandt andet er det ikke til at parkere i byen, men vi fandt som regel en P-plads nede ved stationen, hvor det koster omkring 25 kr. pr. hele dag).

elis@beth sagde ...

Er det ikke i Rye at Foyle's War er optaget - selv om det påstås, det er Hastings? Jeg har desværre ikke selv været der - endnu!

Mia Folkmann sagde ...

elis@beth: Jeg tror, at Foyles War (glimrende serie!) er optaget mange forskellige steder, sådan som de fleste serier bliver det. Hastings var i hvert fald "location" for mange afsnit, men jeg ved ikke, om Rye også blev anvendt. Til gengæld foregik serien "Mapp and Lucia" i Rye - den serie holder jeg (også) meget af :-)

Ellen sagde ...

Er Mapp & Lucia optaget i Rye? Der må vi hen en dag! Der var nogle skønne scener i den serie - og du har taget dejlige billeder derfra :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ih tak; ja, jeg er sikker på, at du kan genkende visse steder - og du vil elske byen :-)

blooming home and garden sagde ...

Ser veldig trivelig ut i Rye,
Hyggelig å lese din blogg!

Klem, Ida

Mia Folkmann sagde ...

blooming home and garden: Det glæder mig, at du kan lide min blog. Ja, Rye er en super hyggelig by :)