tirsdag den 12. januar 2021

Minimalistisk samler


Forleden blev jeg spøgefuldt betegnet "minimalist", fordi jeg sagde, at jeg foretrak små boliger - både hvad angik huse og autocampere.

Og jeg smilede for mig selv, fordi jeg tænkte på alle de ting, jeg går og pakker ned nu. Måske er jeg ikke lige så minimalistisk, når det angår ting... 

Men man kan vel godt sige, at jeg er en minimalistisk samler. Jeg samler for eksempel på tepotter, men kun så mange, som der kan stå øverst på mine reoler. Hvilket vil sige ni stykker. Hvis jeg falder for en tepotte, som jeg bare eje... så bliver det i stedet for én af de andre.

Det samme gælder smukke kagedåser og kander. Jeg har en hylde til sidstnævnte, og når den er fuld - sådan på en pæn og ordentlig måde - så kommer der ikke flere kander til.

Jeg synes, at det er en hyggelig måde at være samler på. Den eneste undtagelse er bøger... med dem kender jeg absolut ikke begrænsningens kunst... :-) 

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Det var dejligt at læse om dine samlinger - jeg kender det selv, for jeg samler på pilleæsker og har én vindueskarm fuld :-) Vi bor så småt, at der ikke rigtigt er mulighed for at udvide samlingen :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Heldigvis at pilleæsker ikke fylder ret meget... så selv på lidt plads kan det blive til en fornuftig samling... ;-)

Marianne sagde ...


Jeg har også mange smukke dåser i mit køkken - bl.a. flere engelske kaffe- og thedåser og kagedåser; nogle fra Fortnum & Mason og Harrods - og danske thedåser fra Østerlandsk Thehus.
Jeg har også svært ved at begrænse mig, men det kan være jeg skal tage din regel til mig, m.h.t. hvor mange jeg har plads til/må have, generelt - den lyder ikke helt tosset! :D

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Jeg kan godt huske dåserne fra Østerlandsk Thehus og de andre steder - de ER så flotte. Jeg har gennem årene købt dåser fra Crabtree & Evelyn, der ligger i flere større engelske byer. Hvert år havde sin kagedåse (med indhold!), men jeg tror ikke, at de laver dem mere...

Ellen sagde ...

Hvis det overhovedet giver mening at tale om minimalisme i forbindelse med samlermani, så vil jeg give dig ret i, at din metode virker helt rigtig - og jeg tror faktisk også, at der er mange, der vil kunne nikke genkendende til metoden :-)
Jeg kan også prale lidt med den samme egenskab: Jeg har samlet på porcelænsfingerbøl fra mine rejser, men da der ikke var plads til flere i den dertil egnede 'sætterkasse', købte jeg ikke flere :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Altid sjovt at dreje vendinger ;-) På en eller anden måde bliver man "mættet", synes jeg. Jeg kunne aldrig være så meget samler, at hele mit hus blev fyldt op...