lørdag den 7. august 2021

Om at læse bøger fra toppen af en stige...


En del af de bøger, jeg har læst, har jeg hørt fra toppen af en stige med en malerpensel i hånden. På den måde kommer bøgerne til at knytte sig til de rum, jeg har malet:

"Den lille prins" hørte jeg i en stue i Holte; Carol Drinkwater fortalte mig om sin olivenfarm i Sydfrankrig, mens jeg rullede hvid maling på væggene i min butik og senest - mens jeg stod på en stige og malede i mit hyggelige soveværelse - har jeg hørt om Harold Fry's forunderlige pilgrimstur.

Det er ikke nemt at male lofter, når man har tårer strømmende ned over kinderne. Somme tider lattertårer, somme tider glædestårer - for det er sådan en dejlig bog. 

Den handler - logisk nok - om Harold Fry, der er gået på pension efter 45 år på den samme arbejdsplads, hvor han passede sit job i al ubemærkethed. Hans ægteskab er gået helt i stå; han bor under samme tag med den kvinde, han engang giftede sig med, men de bemærker knapt hinanden og udveksler blot høfligheder.

En dag får han et brev, der giver anledning til en meget usædvanlig opførsel. For brevet får Harold til helt spontant og ganske uforberedt at påbegynde en lang rejse fra den ene ende af England til den anden. 

Og selv om sådan en vandring virker ubegribelig og ganske uoverkommelig for en mand som Harold - så kommer man frem, "når man blot sætter den ene fod foran den anden"...

PS. Bogen findes også i dansk version har jeg set...

4 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det lyder som en bog jeg godt kunne finde på at læse eller høre.
Handlingen minder lidt om en bog af Nevil Shute, jeg har læst et par gange. Det var også en rigtig feel good-roman

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jeg tror bestemt, du vil synes om den. Jeg kender kun Nevil Shutes "Manden med pilefløjterne", som jeg læste for mange år siden - den var så god!

Annette's space sagde ...

En helt vidunderlig roman ❤️

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Ja, det er i det hele taget en god forfatter. Jeg har også læst Miss Benson's Beetle, der er lige så skøn bare på en anden måde. Og jeg "kom til" at bestille et par mere, så har jeg noget at se frem til ;-)