mandag den 8. marts 2010

Alice i Eventyrland


Vi går sjældent i biografen nu om stunder, men når det sker, går vi altid i Gentofte Bio. Her vises en række gode film, her er fin plads mellem sæderne inde i salen og en hyggelig cafe udenfor, så det kan dårligt blive bedre.

Og selvfølgelig måtte vi i biografen, når en af yndlingshistorierne er blevet filmatiseret. Jeg har altid elsket det skøre univers, som Lewis Carroll skabte dengang i 1865, og det er ikke blevet mindre skørt i Disneys version. Johnny Depp spiller sin rolle som hattemageren fortrinligt, og Helena Bonham Carter er fin som den yderst ubehagelige dronning.

Men selv om filmen er sjov og teknisk flot lavet, så foretrækker jeg dog stadig bøgerne. For ordspillet, de bagvendte sætninger og digtene sætter fantasien i gang på sådan en god måde, som en film aldrig helt formår.

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder spændende, Mia, og en tur i biografen er jo gerne en dejlig oplevelse - at sidde i salen med andre og et besøg i cafeen. Jeg tror dog ikke, man altid skal sammenligne de to medier film og bog, men se dem som to bud på at fortælle den samme historie med hver deres virkemidler.

Ha' en dejlig dag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Netop, Madame. Og i en film som denne kan man virkelig gøre brug af teknikken og få en masse sjove situationer ud af det...

Du må også have en dejlig dag... :-)

Bente sagde ...

Åh ja, vi skal skam også af sted til eventyrland! I næste uge, faktisk. Ikke mindst fordi vi her i huset, unge som gamle, har en stor forkærlighed for Tim Burtons fantasifulde film.

Glæder mig til at se, hvad han har fået ud af Carrolls klassiker. Du lyder i hvert fald ikke, som om det er noget skidt ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Det er det bestemt IKKE! Det er sjovt og underholdende og superflot lavet. Glæd dig!!