torsdag den 25. marts 2010

På tur med Street View


I går gik jeg tur i nabolaget – og i Haslev, Odense og Great Malvern. Næsten på én gang og så fra sofaen! Jeg var også lige forbi ude på landevejen for at checke, om de havde husket at lukke lågen ind til mit engelske hus. Det havde de så IKKE!

Jeg er sikkert den eneste, der endnu ikke havde opdaget Street View fra Google – men det var altså sjovt, at man sådan kunne ”gå tur” på gader langt fra hjemmet.

Og vendingen ”jeg kigger lige forbi” har pludselig fået en helt anden betydning…

13 kommentarer:

Madame sagde ...

Ja, det er da helt utroligt, Mia! Og jeg kan se her fra Amgager, at der holder en bil ud for min fars hus. Det er næsten uhyggeligt ... ;-)
Ha' en dejlig dag!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er lidt uhyggeligt... ;-) Og det værste var, at jeg brugte mindst to timer på at sidde og kigge veje... Det var ikke lige det, jeg skulle have foretaget mig - men pyt!

Helle K. sagde ...

Jeg bor så langt ude på landet, at de endnu ikke har været forbi - men jeg har da kigget ind af min svigerindes køkkenvindue ;) (hun bor i Aalborg) og set min datters hoveddør i Århus - jeg skal huske, at foretage mig noget vildt smart og kreativt den dag de kommer forbi her ;) - når hele verden skal se med.

Mia Folkmann sagde ...

Helle: Ja, ikke noget med at stå i døren med morgenkåbe og papillotter... Jeg var også lidt lettet over at se, at min forhave faktisk så nogenlunde pæn ud... :-)

Ellen sagde ...

Har du kun brugt to timer? ;-)
Ikke at jeg har brugt nogen endnu, men det skal nok komme...

John brugte vist det meste af en søndag, da han opdagede eksistensen af det.
Der må da være steder, de ikke har været. Jeg må vist hellere undersøge visse lokaliteter lidt nærmere.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Pas på, du bliver hængende!! Det gjorde jeg som sagt...

Helle skriver, at de ikke har været hos hende - så de har åbenbart ikke været overalt. Jeg var lidt forundret over, at de havde været på den lille landevej, der går forbi Hollymount - men i England er Street View måske mere udbredt. Du må da kunne se dit engelske hus så...?

Lone sagde ...

Jeg besøgte min søster i Australien forleden :))
Det er bare smart.

Jeg "stod" lige uden for hendes have og kunne godt se, at hendes planter så tørre ud under tørkenen, som hun havde fortalt :)

Krak har også en street view for DK. Den dækker dog kun nogle få byer. Men den er ret god :)

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Hvor sjovt at du sådan kunne besøge din søster. Verden bliver altså lidt mindre på den måde... Kraks version kender jeg ikke - den må jeg straks kigge på!! :-)

Ellen sagde ...

Nej desværre - jeg har checket nu. Jeg kan ikke se Tim og Charlottes hus i Street view. Men det er nu meget sjovt alligevel...

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Arj, det var en skam. Men egentlig mærkeligt, at man kan se mit så. Det ligger da vist mere ude på landet...

Bente sagde ...

Ja, det er da en af de mere fornøjelige dele af favre nye verden.

I øvrigt synes jeg, den slags værktøjer er rarere at bruge end almindelige 'flade' kort, hvis man sidder hjemmefra og planlægger en tur et eller andet sted hen. Topografien (hedder det vist ;-)) gør det lettere at aflæse, synes jeg.

Bente sagde ...

Jubiii! Du har fået Navn/URL-funktionen på. Den har jeg savnet.

Så ... tak ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Ja, man får et meget bedre indtryk af det sted, man skal til. Og nu har jeg fået "smittet" min rare mand, der også er på vej gennem landskabet... :-)