mandag den 5. april 2010

Hvem ved mest?


Jeg har en svaghed for quiz-shows. En svaghed, som jeg i øvrigt deler med rigtig mange englændere, der strømmer til Quiz-nights på den lokale pub og ser Eggheads hver eneste aften.

Jeg har aldrig prøvet at deltage i en quiz på pubben, men jeg kunne sagtens finde på det – og når jeg er i England, elsker jeg også at se Eggheads, der er en quiz på et ret højt niveau. Et panel udefra skal prøve at udkonkurrere et panel på 5 ”æggehoveder” – 5 særdeles vidende personer. Det lykkes sjældent!

Jeg gætter ihærdigt med og kan vel højst sammenlignes med et ganske lille likøræg, for jeg har desværre ikke klæbehjerne som de 5 i panelet.

Nu har jeg så opdaget et show fra svensk TV, der hedder Vem Vet Mest. Det sendes på net-TV i øjeblikket, og der er hele 85 shows i serien. Jeg ser et show hver aften sammen med min rare mand, og selv om jeg må kæmpe bravt for at forstå det svenske, så er det er likørægget her, der fører. Indtil videre.

6 kommentarer:

Bente sagde ...

Ha ha ... det er et godt billede, det med likørægget :-)

Jeg synes også, det kniber med klæbehjernen her. Dog er det nogle gange de mest mystiske fortidige ting, der alligevel hænger fast ...

Ellen sagde ...

Likørhjerner skal man skam ikke kimse ad...
Jeg 'vinder' i en del quizzes, når jeg bare sidder og gætter med, men jeg er helt sikker på, at var det mig, der sad der bag skærmen, ville der gå klapper ned i én uendelighed, og jeg ville ikke kunne svare på hvor jeg bor...

Må da lige over og kigge på det svenske lind :-)

Ellen sagde ...

PS: Jeg SAGDE jo, at du godt kunne male :-D
Kan faktisk rigtig godt lide dine 'snowdrops'.

Ellen sagde ...

PPS: ...det svenske linK... øv altså.

Madame sagde ...

Det lyder sjovt og hyggelig, Mia! Vi har aldrig rigtig dyrket quizzer, men vi nok gået glip af en masse :-) Det svenske ville jeg skulle kæmpe en stor kamp med - det går lettere med engelsk og norsk.
Dejlig dag til dig!

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Det må være en dejlig egenskab at kunne huske alt muligt... :-)

Ellen: Jeg ville helt sikkert klappe i som en østers, hvis jeg sad FORAN skærmen. Jeg har det meget bedre bagved... :-)

Jeg kan ikke forstå, at linket ikke virker. Det gør det hos mig. Nå men, pyt - det kommer her:

http://svtplay.se/v/1918525/vem_vet_mest_

Madame: Jeg er jo gift med en bornholmer, der altså er halvsvensker... (nej, jeg håber altså ikke, at han ser denne bemærkning... ;-) )