lørdag den 22. maj 2010

Dyr af alle slags


Den observante læser vil efterhånden have bemærket, at jeg er særdeles glad for dyr. Der er ikke det kræ, der ikke er velkomment her… med ganske få undtagelser! Den ene af undtagelserne er hvepse, som holder meget af vores frugthave og også af vores hus og alle de gode hulrum, her er. Da jeg er allergisk over for hvepsestik, må de altså pænt blive udenfor!

Den anden undtagelse er store edderkopper. I sådan et gammelt hus som dette, hører edderkopper uundgåeligt med – og selv om jeg aldrig gør dem noget og endda i en vis udstrækning har lært at leve med dem, så kan de altså opnå en størrelse, hvor jeg står af.

Jeg har mødt nogle stykker her, som jeg med rejste hår på armene af lutter gys har fanget i et kæmpestort glas og lempet udenfor. Med undtagelse af Magnus, som har boet i et hjørne af lysthuset lige så længe, jeg kan huske. Han får lov til at blive siddende, fordi… nå ja, fordi han bliver siddende…

Denne lille musvit havde travlt i dag med at fjerne edderkopper fra tagrender og vinduer. Det er godt at have venner!

6 kommentarer:

Bente sagde ...

Generelt har jeg ikke noget imod edderkopper. Men ... de kan altså også blive for store ;-).

I øvrigt er især den ene af mine katte ret glad for at fange (og spise!) edderkopper. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke synes, det er klamt at kigge på ;-).

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Det er egentlig også synd, for det er jo i virkeligheden nyttige og fascinerende dyr. Men når jeg kan HØRE dem gå hen over gulvet, er jeg ikke så glad!

Rasmine sagde ...

Edderkopper - uffff! De er ikke er til at slippe for, selv her på tredje sal. Så snart jeg åbner et vindue, er de der. Jeg kan overhovedet ikke have med dem at gøre, så de bliver støvsuget væk, selv om jeg har en mistanke om, at det er dyrplageri.

Madame sagde ...

Så har du en medsammensvoren i de insektspisende fugle :-) Ja, er det ikke dejligt at følge dyrelivet. Især lige nu sker der så meget i naturen, og jeg ser frem til, at et af mine rådyr kommer med rålam.
Flåter er vist det, jeg frygter mest - jeg læste Petunias hårrejsende historie for et par dage siden.

Ha' en dejlig søndag, Mia!

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Uf nej, jeg kunne altså heller ikke støvsuge dem. Det er også noget med, at de jo ikke kan gøre for, at jeg finder dem hårrejsende - så jeg vil ikke gøre dem noget. De skal bare ud, skal de... ;-)

(Er du HELT sikker på, at de ikke kan finde vej UD af støvsugeren igen...? )

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Åh ja, et lille rålam vil være en helt vidunderlig gæst. Jeg har ikke læst Petunias historie, men det må jeg vist gøre. Flåter er bestemt heller ikke rare - jeg kender én, der blev meget syg i meget lang tid p.g.a. af én. Og det er egentligt underligt, at man pludselig hører om så mange tilfælde med flåter, for jeg har da haft mange flåter på i tidens løb. Dengang var man bare ikke opmærksom på problemet - eller også var man bare heldig??

God søndag til dig, Madame. Jeg håber, at I har dejligt vejr derhjemme... :-)