torsdag den 6. maj 2010

Et godt indkøbsstedNår man får venner på besøg, bør man sørge godt for dem. Der skal være lidt at spise og drikke, og de skal befinde sig godt. Hvis de skal overnatte, skal de selvfølgelig have en god seng, og der skal være lunt og rart i huset.

Det er ingen sag at invitere, når man hverken behøver at stå i kø eller slæbe indkøbsposer, for hos VIVARA bliver det hele sendt. Så det kan dårligt være bedre.

Vivara er et fint sted, hvor man kan købe ind til dyrevennerne i haven. Her finder man ikke bare foder og redekasser til fuglene, men også planter til bier og sommerfugle, huler til pindsvin, gode vandskåle og meget andet godt.

Jeg er især meget fascineret af den viste bolig til frøer. Vi bor i nærheden af en park og får altid besøg af en masse frøer og tudser. Mon ikke én af dem ku’ tænke sig at flytte ind hos os?

18 kommentarer:

Havehyrden sagde ...

vi køber en del hos Vivara og det er dejligt at det leveres lige til døren. Vores tudse klarer sig under mine plantekasser. Jeg har røvet med "designerhuse", som nok mere er for vores skyld end dyrenes. Det egernhus vi købte gider ingen bo i. Kun fugleredekasserne har været en succes.
Fortsat god torsdag :-)

irenebgsted sagde ...

Tak for linket. Jeg vil da også prøve til mine tudser i haven.
Nyd dagen og solskinnet :-)

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Du har nok ret i, at designerhusene er dyrene ligeglade med. Min tudse bor lykkeligt i en lille hule, jeg selv har lavet... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Irene: Der er nu ikke meget solskin her, hvor jeg er - men jeg nyder dagen alligevel. Og i lige måde... ;-)

Rasmine sagde ...

Tænk, at der faktisk fremstilles huse til tudser og frøer! Jeg har ingen have, så det er ikke aktuelt for mig, men jeg har altid af uransagelige grunde haft en svaghed for dem. Det morede min bror sig meget over og gav mig for mange år siden en meget stor tudse af keramik i fødselsdagsgave - så en tudse har jeg da :-)

Madame sagde ...

Åh ja, Vivara har mange lækre ting - jeg ser deres flote annoncer i DOF-bladet.

Den fine bolig til frøerne tror jeg dog vil tiltrække mange af havens snegle. De er eksperter i at finde gemmesteder med skygge. Når jeg om sommeren løfter fx havevandkanden sidder der ibiriske skovsnegle nedenunder ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Man kan sagtens have tudser og frøer, selv om man bor i lejlighed. Om ikke andet så af plys eller keramik... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det var helt tilfældigt, at jeg selv faldt over VIVARA en gang - hvor jeg ledte efter en meterlang foderholder. Det kan godt være, at sneglene kan lide frøboligen - men hvis der bor en tudse, vil de vel ikke flytte ind hos fjenden? Jeg vil tro, at tudsen kan finde på at spise deres æg... :-)

Annette sagde ...

Huse til frøer, hvor er det sjovt. Jeg kan fint acceptere frøer og synes de er hyggelige at have i haven, men jeg har et lidt mere kompliceret forhold til tudser. Jeg kan huske engang for mange år siden, under en nattevagt midt om sommeren, hvor en stor og fed tudse havde vovet sig indendørs. Det tog mig flere timer at få den lempet ud igen, for af en eller anden grund synes den åbenbart at det var dejligt at vralte rundt på gulvtæppe og jeg var næsten på grådens rand over at have den indendørs ☺.

Rimkogeren sagde ...

Jeg håber at boligen snart bliver lejet ud...
Hvad kan man kalde berusede tudser?? Sprittusser!

Bente sagde ...

Ha ha ... et frøhus ;-). Det har jeg godt nok aldrig set før.

Dog har jeg ingen planer om at investere i et, for mine katte er lidt for glade for at plage frøer, hvis de får muligheden. Og det synes jeg faktisk ikke, de skal ha'.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Nej, jeg kan godt se, at det ikke er lykken at få besøg af en tudse, hvis man ikke er så glad for den.... :-) Jeg må indrømme, at jeg finder dem ret hyggelige - og så er de gode at have i haven...

Mia Folkmann sagde ...

Rimkoger: Det er jeg ikke i tvivl om, at den gør. Og du har ret - det kan da kun være sprittusser.... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Åh nej, det kan jeg godt huske at mine gamle katte også var. Ikke nogen rar oplevelse - hverken for mig eller frøen (nok ISÆR for frøen...);-)

Ellen sagde ...

Man skal lære, så længe man lever, og jeg har så lært i dag, at der findes frø- og tudsehuse :-D
Jeg smilede lidt, da jeg opdagede pindsvinehuse for et par år siden, men det her tog prisen...
Vi har en stor tudse boende i højbedet - den har fundet en hule et eller andet sted. Hvor gamle kan sådan nogle fyre blive? Vi tror, det er den samme, vi har set igennem en årrække nu, men det kan det vel næppe være? Vi må have den ringmærket ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: En skrubtudse kan blive ret så gammel - det er ikke ualmindeligt med 10 år eller mere og den kan blive meget ældre, hvis den bor trygt og godt... :-)

Michael sagde ...

Det er så lidt der skal til Mia, for at lokke de gratis glæder til.
Vi har en fantastisk natur, og vil vi bruge lidt tid og dyreetisk god snilde kan man få et overflod af naturoplevelse i sin egen nærhed.
God dag til dig.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Lige mine ord! ;-)

God dag til dig også...