lørdag den 13. november 2010

Husk at lave ingenting

Selv flittige bier har brug for pauser...

Hvis man gerne vil være kreativ, er det vigtigt at have dage, hvor man absolut ikke foretager sig noget fornuftigt.

Sådan én dag havde jeg i går. Det var alt for længe siden, og lige pludselig havde jeg altså behov for sådan en sofadag. En dag med tæppe om benene, varm kaffe og et par blade. Og så ellers bare tankeflugt med et hvil ind i mellem.

Puskis elsker den slags hyggestunder, så hun lå som en aflang kile mellem sofaryggen og mig og bare nød det. Mens jeg fraværende nussede hende i nakken, poppede ideerne op som popkorn i en varm gryde. POP. Nå ja, selvfølgelig. POP, orv ja, det skal jeg huske. POP, POP, POP.

Hvis man hele tiden piler rundt og fylder hjernen med praktiske gøremål og ting, der skal huskes, så er der sjældent overskud til kreative tanker. De kommer helst, når der er stilstand.

Meget heldigt, egentlig… ;-)

13 kommentarer:

Annette's space sagde ...

Ja den slags dage er nødvendige...Ren balsam for sjælen :-)

Megan sagde ...

Det er kloge ord, Mia! :) Engang i mellem skal man nemlig bare være og ikke foretage sig noget særligt. Først kommer roen. Så kommer ideerne ... og nogle gange nogle svar, som man har ledt febrilsk efter! ;)

Jeg har sådan en slags dovendag i dag. Sidder her med kaffe og Paulo Coelho, notatbog og blog. Hygger mig og udskyder rengøringen. Skøn lørdag! :)

Hyg dig!

Michael sagde ...

En meget klog beslutning Mia, der er behov for dage hvor alt bare får lov at synke til bunds bag pandelappen, det giver mulighed for at der kan blive plads til mere som du rigtigt nok skriver.
God weekend og godt blogtræf i aften.

REJEN sagde ...

Ih hvor jeg trænger til sådan en dag, og foreløbig ser det ud til at det kan blive i næste weekend....der vil jeg bruge en dagene til at lave en ikke dyt....vi ses senere i dag....glæder jeg mig til....

Mia Folkmann sagde ...

Annette's Space: Mmm, ja og man glemmer tit at tage sig tiden, ikke?! ;)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg er SÅ begejstret for Paulo Coelho, så jeg kan godt forstå, at du hygger dig... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Tak, og god weekend i lige måde... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Ja, vi ses senere. Jeg glæder mig også... ;-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

hmmmm, det lyder egentlig meget fornuftigt..... måske i morgen, jeg har fået en vabel på tommeltotten af at rive blade, så det kan jeg ihvertfald ikke "blive sat til" i morgn ;)

Havehyrden sagde ...

Sådanne dage er mine yndlingsdage, men som dig har jeg dem sjældent. Man skal nemlig huske at slappe af, at afstresse fra den travle og hektiske hverdag. Og Heldigt for Puskis at du også tager sådanne afslapnings dage ;-)

Inge sagde ...

Sådanne dage er guld værd, det er ren energi til hjernen at sætte det hele på slow en gang i mellem. Vi bruger ofte huset i Sverige til den slags opladning..
Hav en rigtig god dag med et dejligt blogtræf.

Rasmine sagde ...

Jeg er meget forsigtig med at prale med at være ekspert i noget, men med hensyn til at lave ingenting, tør jeg godt kalde mig ekspert!

Madame sagde ...

Det er nemlig helt sandt - sådan nogle dage er meget vigtige. Jeg synes også, at opvask giver vældig mange ideer :-)