onsdag den 26. januar 2011

En lille terrorist


Om sommeren er vores nymfeparakitter udenfor, og alt er lutter idyl. Men om vinteren kommer de ind, og så er helvede løs. Strit er fredsommeligheden selv, men Frederik har udviklet sig til en lille terrorist, der sidder og gokker på tremmerne, når han er utilfreds. Han vil nemlig gerne ud og flyve.

Fint nok. Hvis han så bare KUNNE flyve. Han er ikke nogen ørn på det punkt, og så ”taber” han nogle gevaldigt store nogen alle vegne. Så INDEN jeg forbarmer mig over ham og lukker ham ud, skal de pæne møbler afdækkes – og så skal jeg ellers have god tid, for han er ikke til at drive ind igen.

Når han er ude, stortrives han. Han sidder på mit hoved og hiver mig i håret; han sidder på tæppet og piller tråde ud, han sidder på lampeskærmen og …… nå ja, men den er heldigvis nem at vaske. Ind i mellem fløjter han små sange og snakker lidt, sover på ét ben og ligner indbegrebet af en engleagtig fugl, der hygger sig.

Puskis SER overbærende på ham. Den dér store fjertot skal bare ikke komme for tæt på! Men så lægger hun sig ned igen og sover videre. Livet er for kort til store, tykke fugle, der ikke er mundrette.

Og nu har vi så pivet. For inde i buret sidder Strit og gumler vellystigt på en kolbe - og Frederik er sulten. Men han er ikke den skarpeste kniv i skuffen, og han kan ikke finde lågen (selvom den er ca. 30 x 30 cm).

Ak ja!

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Hihi, selv fugle kan være store personligheder, og det kommer ikke bag på mig. Stakkels lille Frederik - skal han ikke hjælpes ud, så han kan få en flyvetur?
En dag vil jeg have fugle, for det er et dyr, jeg kun kender fra haven. Min veninde har haft en tam allike, der hed Klaus, og ikke et øje er tørt, når hun fortalte om alle hans rævestreger :-)

Lone sagde ...

Herlig læsning :-)

Nej, Frederik er ikke den skarpeste kniv i skuffen, når han ikke kan finde en indgang i den størrelse. Han må tage ved lære af Strit :)

Det er imponerende, at Puskis ignorerer ham. Men hun har sikkert smagt de fugle, der skulle smages på i haven :-)

REJEN sagde ...

hihi, sådan en bølle..;-D

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Orkejo, den lille djævel er ude i timevis. Og så sidder han på min computer og prøver at bide "dimser" af (han KAN godt). Ja, kragefugle kan blive meget tamme - det har jeg også hørt. Men de er også meget intelligente. Jeg vil gerne have en ravn... ;-)

Lone: Jeg kan love dig, at Puskis kender smagen af fugl. Men hun er nu ellers mest til mus... ;-)


Reje: Bølle er et godt navn til ham. Måske skulle vi overveje navneforandring... ;-)

Inge sagde ...

Mia's Zoo er åben med fritflyvende og fritgående dyr.. Skønt at de ikke æder hinanden.. Måske er Frederik ikke den klogeste, men det lykkes ham alligevel næsten af få det som han vil.. :-)

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Hå hå, jeg stoler ikke på dem over en dørtærskel. Jeg lader aldrig missekatten være alene med pipfuglen, for man VED jo aldrig...

Du har helt ret. Frederik er måske alligevel ikke så dum... ;-)

Ellen sagde ...

Måske er han ikke så klog, men han har en meget smuk farve...

Jeg får da også helt ondt af ham, at han ikke kan være ude hele tiden, når nu han holder så maget af det, men kan samtidig sagtens følge dig i, at han ikke gør det nemmere for sig selv :-)

Snakker nymfeparakitter meget?

Ellen sagde ...

...man skulle tro, jeg deltog i en film fra fyrrerne - 'maget' - tsk, tsk...

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Hi hi, jeg tror godt, at Frederik selv er klar over, at han har en smuk farve... og Strit synes, at han er dejlig!! ;-)

Nu har vi jo ikke anskaffet os nymfeparakitter sådan HELT frivilligt (jfr. tidl. indlæg) - men de er nu vældigt søde. De kan godt lære at tale, hvis man er tålmodig - det er vi bare IKKE. Men Frederik kan fløjte ulvefløjt og komme med de sødeste små smaskelyde, når han er i DET humør.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Du må lære den frække Frederik at gå med "Pampers" - hvis de fås i parakit-størrelse. Tak for beretningen, men ser den hjemlige hygge for sig.

Cummings sagde ...

Hvis jeg var Frederik, ville jeg sørge for aldrig at slippe Puskis af syne :-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Jeg er sikker på, at den, der opfinder Pampers i Pippestørrelse, bliver særdeles velhavende. Vi er MANGE, der trænger... ;-)

Cummings: Det kan jeg love dig, at han heller ikke gør! Man skal ikke stole på misser... ;-)