lørdag den 26. februar 2011

Haven ved Highgrove

En af artiklerne i det nye ANGLOFILIA handler om prins Charles' have ved Highgrove. Netop den artikel har jeg været meget glad for at skrive; dels fordi jeg nærmest var beæret over at "få lov" (det er ikke så ligetil, og jeg skulle oversætte artiklen til engelsk, så den kunne blive godkendt) - dels fordi jeg brænder lige så meget for naturen og miljøet som HRH prins Charles gør.

Prins Charles har med al tydelighed bevist, at det kan lade sig gøre at dyrke havebrug og landbrug uden kemi, og at det er langt bedre at samarbejde med naturen end at prøve at dominere den. Mangfoldigheden af sommerfugle og andre insekter er ligesom det rige fuglesang et tydeligt bevis på, at Highgrove på alle måder er et godt sted at være.

Man kan besøge haven, men kun på bestemte tidspunkter og kun efter forudgående billetbestilling. Det kan i høj grad anbefales, for det er en meget speciel og meget dejlig have...

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Det må være en dejlig oplevelse at gå rundt i haven i virkeligheden - det vil jeg meget gerne, når jeg kommer til England igen. Egentlig er det imponerede at Charles lader folk komme og kigge, når det er Highgrove, der er hans bolig.

Det er en skøn artikel du har skrevet om Highgrove i bladet, Mia!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Man får også kun lov til at komme ind i haven, når prins Charles selv er borte. Det er derfor, man skal bestille "adgangsbillet" - og der er vist LANG ventetid...

Tusind tak for rosen :-)

Anonym sagde ...

Det lyder rigtig spændende og jeg kan godt forstå at du er lidt beæret. På en måde er det jo også en anerkendelse af dit arbejde med Anglofilia.

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Sådan følte jeg det også lidt selv. Og det blev jeg jo meget glad for... :-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Tillykke, men du har også gjort et godt stykke arbejde.

Holly's sagde ...

Hej Mia,
Jeg glæder mig til at læse artiklen. Har desværre ikke haft tid til at hente bladet endnu hos Susanne. Det lyder herligt.
Det er åbenhart med Highgrove som med Orangeriet i Fredensborg. Der er kun åbent i juli. Dog er det ikke svært at få billet ;)
Rigtig god weekend!

Holly's

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Mange tak, Sussi. "One does one's best..." ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Holly: Ja, du har ret - det ER lidt det samme. Jeg tror, at jeg hørte noget med fem års ventetid - men det er vist dog blevet nemmere, end det HAR været...

Rigtig god weekend til dig også... :-)

Ellen sagde ...

Hmmm, med så lang ventetid kommer jeg nok aldrig til at se den have, selv om din artikel var en vældig god reklame for den :-)

Det er virkelig noget, han brænder for, ham Charles. Vi får hvert år en dåse kiks produceret af hans økologiske afgrøder. Jeg tror han er en bedre landmand end konge...

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det kan jo være, at jeg tager fejl med hensyn til ventetiden - det var måske værd at undersøge, hvis vejen kom forbi... ;-)

Selv om jeg ikke er den mindste smule royal, så holder jeg meget af prins Charles. Dels på grund af det med økologien, dels på grund af hans holdning til arkitektur og mange andre ting, som vi er rørende enige om - men også fordi han er fuld af gode ideer. Jeg håber faktisk ikke, at han opnår at blive konge, for så vil der næppe være tid til alt det andet, som han gør så udmærket...

Loppe sagde ...

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: :-)