tirsdag den 7. juni 2011

Loppecirkus


Da vi var på Bakken for nylig, kom vi til at snakke om Tivoli og gamle dage og den slags. Og pludselig kom jeg til at tænke på Tivoli, som det var, da jeg var barn. Dengang skulle man være fin, når man skulle i Tivoli, og jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg gik ned til toget i min lyserøde dragt med plisseret nederdel og små nethandsker. Jeg har vel været 9-10 år - et yndigt syn!

Én af de ting, jeg holdt allermest af, var at besøge det loppecirkus, der lå i Smøgen. Min mor skulle ikke nyde noget, men jeg måtte bare derind. Det var vildt fascinerende. Publikum stod ved et bord, der fungerede som manege, og der var store forstørrelsesglas hele vejen rundt. Igennem dem kunne man se, hvordan de små lopper var iført lyserøde balletskørter og gik på line, spillede bold eller kørte med en babyloppe med kyse i en barnevogn. Meget bizart.

Heldigvis fik jeg ikke nogen med hjem. Og heldigvis har jeg ikke noget billede af en loppe, så I må nøjes med ét af de fine nethandsker...  ;-)

14 kommentarer:

REJEN sagde ...

hihi, jeg kan ikke huske loppecirkuset men der var vist også et musecirkus på et tidspunkt...fine handsker du har haft på...;-D

Inge sagde ...

Sikke nogle fine handsker.. jeg har aldrig set loppecirkus, men har heller aldrig besøgt Tivoli eller København som barn.. :-)

Kisser sagde ...

Og kan du huske manden udenfor, der stod for at lokke folk ind?
Loppe-loppe-loppe-loppe-cirkus - råbte han.
Åh, jeg havde også sådan nogle handsker. Min dragt var bare marineblå :-)

Ellen sagde ...

Jeg kan nikke genkendende til det hele - bortset fra, at jeg ikke kan huske, at lopperne havde tøj på, men jeg var meget betaget af, at man kunne få dem til så mange forskellige ting :-)
Handskerne har nok alle piger i vores årgang haft. Charlotte har mine - hun går selvfølgelig ikke med dem, men gemmer dem som et kuriosum.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

handsker næhhh det har jeg ikke haft, men vi var hvert år på Københavnertur med skolen, og sluttede af i Tivoli - alle pigerne havde fået nye sommerkjoler med strut og hvide ankelsokker - Herre Jemini, hvor så vores sokker ud når vi tog toget hjem.

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Jeg checkede... der var loppecirkus frem til 1965 - jeg kan så ikke huske, at der kom musecirkus bagefter... det var åbenbart ikke eksotisk nok for mig... ;-)

Inge: Jeg siger dig, at jeg var fin. Jeg erindrer også noget med en stråhat, men det husker jeg (heldigvis) ikke så klart... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Kisser: Ja, det er rigtigt; jeg kan næsten høre ham endnu. Var det ikke noget med, at han gav lopperne mad ved at lade dem spise på hans arm? Yaks! ;-)

Ellen: Jeg husker tydeligt det lyserøde skørt, så det må have gjort dybt indtryk... ;-)

Sussi: Ja, strutskørt havde jeg også; bare ikke til den lyserøde dragt, men ellers. Man var SÅ elegant, når man struttede... ;-)

Loppe sagde ...

Ja her i huset føles det tit som Loppe-cirkus ... men i noget andet størrelsesforhold naturligvis...

*smil*
,;o)

Madame sagde ...

Åh jeg er gået glip af dette loppecirkus - det lyder da helt utroligt :-)
Ja, dengang skulle man se pæn ud, når man var 'ude' ;)

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Har du også et lyserødt strutskørt? Ti hi... ;-)

Madame: Der var loppecirkus i Tivoli indtil 1965, har jeg læst. Så jeg nåede altså at få oplevelsen, inden etablissementet fik problemer med at skaffe artister.. ;-)

Loppe sagde ...

Kære Mia
Ja det har jeg da !!
*smil*

Knus!
.
.
.
.
.
.


- altså til min lille pige-bamse
så bare rolig, ned med blodtrykket igen *fnis*

Ellen sagde ...

Haha - jeg tror ikke, det var artisterne, der var mangel på - nok nærmere 'domptørerne' :-D

Ditte sagde ...

Åh ja, jeg husker også det sære loppecirkus. Jeg var der kun en gang, men husker godt de små køretøjer. Men jeg havde nu ikke nethandsker på når jeg gik i Tivoli ;-)

Pia sagde ...

Jeg har heller aldrig set loppecirkus, men heller aldrig været i Tivoli som barn. Det eneste cirkus jeg har set, var det vi selv opførte på græsplænen :-)
Sådanne fine handsker fik jeg til konfirmationen :-)