mandag den 7. november 2011

Jane EyreNår nu jeg har en lille bitte biografreklame i den lokale biograf, så holder jeg jo øje med, hvad der går dernede. Og nu kommer den nye Jane Eyre - en film, som jeg gerne indrømmer, jeg har set i samtlige indspilninger. Flere gange.

Min favorit har i mange år været George C. Scott, for efter min mening skal mr. Rochester være en brysk og barsk mand. Her halter det så lidt med den nye udgave, for Michael Fassbender er alt for "pæn".

I 1997 kom den udgave, der indtil videre i hvert fald får min stemme. Nemlig med Ciaran Hinds og  Samantha Morton. Ciaran Hinds er den helt perfekte til rollen, hvor han er både barsk og flot og lidenskabelig - og Samantha Morton ER simpelthen Jane Eyre.

Hmmm, jeg tror, at jeg skal finde den film frem igen... ;-)

9 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Jeg har engang set en filmudgave af Jane Eyre, men det er jo håbløst at filmatisere den roman. den kræver en tv-serie. Mon der findes sådan en?

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Ikke såvidt jeg ved. Alle dem, jeg har set, har været film... :-)

Rasmine sagde ...

Det kan jo være, at en eller anden får en lys idé på et tidspunkt ;-)

Ellen sagde ...

Hehe, jeg kan lige se dig og Charlotte sidde og gennemgå dem alle. Ikke diskutere som sådan, for hun har det lige som dig med Jane Eyre.
Og med Sense and Sensibility :-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Man kan aldrig vide... ;-)

Ellen: Ja og Persuasion... ;-)

Lillian sagde ...

Tak fordi du delte klippet med os :-)
Selvom jeg har set filmen mange gange efterhånden, så får jeg aldrig nok af den. Den er lige bevægende og smuk hver gang!

Afsted til biografen............

Mia Folkmann sagde ...

Lillian: ja, sådan har jeg det også. God tur i bio... ;-)

Madame sagde ...

Jeg har desværre aldrig set Jane Eyre - men det må der rådes bod på, selv om jeg næppe får Monsieur med. Som ung slugte jeg alle romanerne af søstrene Brontë :-)

Melody sagde ...

Rasmine,
There are several TV mini-series; BBC in 1973 and 1983; there's also a Masterpiece Theatre one from 2006. Personally I recommend the 1983 version, although it's not the best made.