søndag den 6. november 2011

Min nye bedste ven


Jeg har ønsket mig en robotstøvsuger i årevis, men mit første forsøg blev en skuffelse. Så jeg har gået og luret lidt på alternativerne, men fandt ikke rigtigt nogen.

For ikke så længe siden kom en ny "lille hjælper" på markedet - Neato XV-15 fra USA, hvor den skulle være meget populær - og også i England var man positiv.

Forleden kom "han" så ind i mit liv. Han er sød og nem og hjælpsom, men han larmer lidt rigeligt. En almindelig støvsuger larmer også en del, så pyt med det - jeg lukker ham bare inde i et værelse, hvor han kan gøre rent i ro og mag uden at forstyrre mig.

Jeg er imponeret over, at han klarer alle mine løse tæpper uden problemer. Han tygger lidt på frynserne, men spytter dem hurtigt ud igen og arbejder fortrøstningsfuldt videre. Han fandt endda ud af at forcere dørtrin - enten ved at tage tilløb eller lirke sig hen over dem.

Han kan være lidt voldsom ved mindre taburetter, som han prøver at skubbe væk, og han kom op og slås med en standerlampe, som jeg dog nåede at redde, inden den væltede. Løse ledninger er IKKE sagen, så de bliver omhyggeligt fjernet, inden han slippes løs.

Men bortset fra det er han dejlig! En rigtig lille slider, og her bliver så fint, så fint. Samtidig får vi ryddet op i hver en krog, for han skal jo have de bedste muligheder for at komme til - og det giver os et positivt puf i den rigtige retning.

Måske skulle man overveje at spare sammen til en robot-plæneklipper til sommer... ;-)

Update: 2013: Jeg har ikke støvsugeren mere, for jeg mistede tålmodigheden, da den gik i stykker for tredje gang... 

17 kommentarer:

Rejen sagde ...

Smart opfindelse...;D

Megan sagde ...

Det var da en god ven at få! :)

Da jeg læste din overskrift, troede jeg dog lige at du havde fået ny kat. Måske havde jeg endda håbet lidt på det! ;)

Ha' en fin søndag!

Lisbeth sagde ...

Jeg håber at han forbliver din bedste ven og ikke skuffer som du har oplevet tidligere. Jeg var selv meget begejstret for en robotstøvsuger som jeg fik i firmajulegave for et par år siden, men desværre holdt batteriet ikke - det kunne pludselig ikke lade op. Jeg synes ellers at den var perfekt til at tage nullermændene under sengen et par gange om ugen, men nej det var åbenbart for anstrengende:)

Brittsol sagde ...

Det lyder som en god hushjælp og med tiden vil maskinerne sikkert blive meget bedre.
God søndag

Rasmine sagde ...

Til lykke!

Jeg har længe overvejet at få sådan en, men har også læst en masse dårlige anmeldelser. Nu lader det så til, at det er ved at lysne. Kan man købe sådan en her i landet?

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Ja, det er altså smart! :-)

Megan: Jeg skal undlade at komme ind på, HVOR tæt vi var på at få en killing med hjem fra Bornholm! Men katte er jo ikke så glade for at rejse, desværre. Ellers ville det være aldeles vidunderligt med sådan en lille ven... :-)

Lisbeth: Jeg er også spændt på at se, hvor længe dette batteri holder. Man kan jo købe et nyt, men jeg ved, at de er dyre...

Brittsol: Ja med tiden skal de nok blive bedre; jeg håber bare, at denne her er stærk nok til at mit støv...;-)

Rasmine: Denne her bliver brugt meget i USA og også i England, og jeg har hørt mange positive stemmer. Jeg håber så bare ikke, at det er fabrikantens familie, der kommer med dem... ;-)

Jeg har købt den hos Wupti.com

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Først tænkte jeg - pjat! men så så jeg kommentaren om støvsugning under sengene, og så kunne jeg alligevel godt se mulighederne.... i øjeblikket ligger jeg på gulvet for at nå ind under dobbeltsengen :-) Wupti,.... er de ham der sælger det sjove tobak?

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Det er skam slet ikke pjat. Den lille fyr her har en vis forkærlighed for at gå ind under senge og andre møbler, hvor vi andre har svært ved at komme, og så nyder jeg i øvrigt også at sidde og skrive artikler i et nystøvsuget og pænt hus... :-)

Madame sagde ...

Det lyder genialt, Mia! Så har du jo fået 'rengøringsdame' og endda en, der ikke er besværlig, som en af kød og blod kan være :-) Ja robotplæneklipperen lyder også smart! Vores nabo har en stor havetraktor, og det er da lidt vildt i en have på 1600 kvadratmeter.

Havehyrden sagde ...

Jeg har en roomba irobot støvesuger, den er super god. Jeg har netop købt en gulvvasker af samme mærke. Vi har plankegulve i hele huset, så den kommer virkelig til at være en stor hjælp. Dejlig opfindelse og noget der vinder indpas mange steder efterhånden.

Ellen sagde ...

Det lyder som om, de efterhånden er ved at blive lidt mere effektive, de små robotter. Vi vil overveje sådan en fyr, når min niece stopper med at gøre rent for os - for det gør hun jo desværre en dag.

Jeg læste dit indlæg om de fantastiske huse i England - jeg har set et par af udsendelserne, og det er virkelig 'great designs'; hvad enten man selv ville bo der eller ej. Meget fascinerende at se. Gad vide, om man kan få udsendelserne på dvd? Det kan man sikkert. Var det ikke noget til Anglofilia-butikken?
Jeg har her i weekenden siddet (med benet oppe!) og nydt 'The Country House Revealed'.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er nemlig en fin rengøringsdame - men man skal nu holde øje med sådan én. I dag var Wall-e, som vi kalder ham, ved at æde mit strikketøj... ;-)

Havehyrde: Ja, jeg vidste godt, at du også havde en robotstøvsuger. Jeg var endda inde på din side for at lede efter et indlæg med dine erfaringer, men jeg fandt ingen. Så nu må jeg gøre mine egne... ;-)

Ellen: Nu kan jeg jo teste den af for dig indtil da. Med hensyn til Grand Designs; jo, det er på DVD, jeg har dem. Det kan være jeg skal købe nogle med hjem til butikken, for jeg skal til England på lørdag... :-)

Hyacinth Bucket sagde ...

Tilllykke med rengøringshjælpen..:)
Det kan da ikke være plads til meget støv i den?
Den ville ikke fungere her hjemme på alle hundene og kattene..:-)
Så vi må vente til der kommer nogen store robotter.
Det vil jeg så glæde mig til.
Kan se at sådan en som din ville være super godt hos ældre mennesker der kun har en hjæmmehjælp nogen minutter om ugen.

Hej fra Lisbeth

Hyacinth Bucket sagde ...

PS...

Jeg måtte lige ind på wupti.com og læse om dette vidunder.
Jeg blev ganske imponeret..den tager også dyrehår..:-)
Og kører selv hen til opladnings stationen når den løber tør for strøm, fantastisk!

Hej fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Jeg fik faktisk ideen med en robotstøvsuger fornyet, da jeg læste, at en eller anden kommune fik de ældre til at anskaffe sig sådan én for at spare på hjemmehjælpen...

Ja, den tager også dyrehår og fuglefjer, men den kommer ikke helt ind i hjørnerne. Man undgår ikke at gå kanterne efter selv, men den tager resten, så det er en stor hjælp.

Ja, den kører skam selv tilbage, hvis jeg da ikke har taget den med mig ovenpå og sat den i gang. Så beder den mig bare om at bære den hen til opladeren... :-)

Victor sagde ...

Jeg har hørt, at en robotstøvsuger skulle være dårlige at anvende, men jeg håber, at du er tilfreds med din model:)

Mia Folkmann sagde ...

Victor: Den første, jeg havde, virkede også elendigt, men denne her tror jeg på... :-)