fredag den 30. december 2011

Wiinblad


Da jeg var på julemarked på Hegnslund, hang der et smukt vægtæppe med Wiinblad-motiv. Jeg kunne kun komme til at fotografere et lille udsnit af det, men pyt - for hvem kender ikke Wiinblad?

Som yngre arbejdede jeg inde i København, og dengang lå der et Wiinblad-hus i Ny Østergade. Jeg elskede at gå derind en smut, for der var så smukt og dejligt fredeligt - og det allerbedste var et stort springvand, der stod og pjaskede i gårdhaven. Der stod også et stort, rundt kakkelbord med eventyrlige tegninger, og sådan ét har jeg faktisk ønsket mig lige siden...

7 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Husker også det store indtryk netop Wiinblads hus gjorde på mig...det var helt eksotisk at komme derind...købe noget? nej, det blev kun til platter ...dengang.knus

Ellen sagde ...

Wiinblad er fascinerende at studere, og han har en helt speciel stemning over sin kunst - men jeg tror et større værk af ham ville være lidt for meget i mit hjem - hvorfor ved jeg ikke helt, men måske fordi det virker for uroligt - men hans kunst er helt enestående.

Mia Folkmann sagde ...

Lavendel: Sådan var det også med mig. Jeg kiggede - og ende med at købe en platte. Det kunne man da overskue økonomisk... ;-)

Ellen: Ja, det kræver sit hjem at have store Wiinblad-ting. Men dette her bord, som jeg nævner, var et havebord med støbejernsben. Jeg tror, at det vil være så smukt i en have... :-)

Madame sagde ...

Jeg er også betaget af Wiinblads dejlige univers. Jeg havde en plakat af ham på væggen i mange år, men desværre er den ødelagt af tidens tand.Ja, jeg kan huske hans flotte runde kakkelbord :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ak ja, det er det med tidens tand. Jeg havde en smuk Wiinblad-dame stående i vindueskarmen, men "tidens tand" væltede den på gulvet... ;-)

Hyacinth Bucket sagde ...

Ja Wiinblad har også huseret i mit hjem..:)
12 sort /hvide smøreplatter, en for hver måned.
Havde også 2 lysestager i den mere faverige stil...:-)
Aner ikke hvor tingene er i dag..mon ikke de er blevet delt ud til 5 forskellige børn da de flyttet hjemmefra;-)

Jeg ønsker dig og dine et ritigt godt nytår.

Hej fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Ja, en lysestage - det havde jeg også. Ting har det med at forsvinde... ;-)

Du og din familie ønskes også et rigtigt dejligt nytår!!