onsdag den 18. januar 2012

I røg og damp


Det er altid godt at læse andres blogs, så man kan komme i tanker om det, man havde glemt. Da jeg læste Erics indlæg om røgalarmer, blev jeg nemlig mindet om en tur til London:

Vi havde lejet en lejlighed i centrum - sådan én, der egentlig snarere var en slags rækkehus, fordi køkkenet lå i stueetagen, opholdsstuen på 1. sal og soveværelset på 2. sal. En skøn lejlighed med meget højt til loftet - og på alle etager havde man anbragt røgalarmer. Sådan som det kræves, når man lejer ud til feriegæster...

Problemet var bare, at de røgalarmer var placeret helt oppe under det meget høje loft. Da vi en morgen stod med toastbrødet, der havde fået lidt for meget og derfor udløste alarmen, var der ingen mulighed for at nå op til den. Der var ingen stige, for hvad skulle feriegæster bruge sådan én til? Det nyttede ikke at stå på en stol, for det var ikke højt nok.

Så mens vi lavede gennemtræk, stod den ene af os og hoppede som en vanvittig med viftende viskestykke for at få røgen væk fra alarmen - der jo hylede som besat - mens den anden ihærdigt prøvede at ramme den lille røde knap med spidsen af et kosteskaft. Ikke nemt, skal jeg hilse og sige...  men London blev da vækket godt og grundigt den morgen... :-)

8 kommentarer:

Megan sagde ...

Sjov historie. Godt det ikke var så alvorligt, selvom I fik brændt toast!

Håber du har en god dag! :)

Loppe sagde ...

*smiler*
Kan sagtens se det for mig...

Tak for historien
Knus
Loppe

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Nej, heldigvis var det ikke alvorligt. Men det LØD ikke så godt... ;-)

Du må også ha' en dejlig dag...

Loppe: Ti hi, ja det har nok set festligt ud... ;-) Knus

Rejen sagde ...

det er en skrækkelig lyd sådan nogle røgalarmer kan lave...Godt I fik den slukket...alarmen..;-D

Eric sagde ...

Hehe, hvor jeg kender det og den med viskestykket. Vores hystade har dog ingen stopknap, man kan trykke på (den eneste knap er en testknap) - der er kun at stoppe tilførslen af velduft eller pille batteriet ud.

Mia Folkmann sagde ...

Rejen: Det tog sin tid, men det lykkedes til sidst. Man bliver bare temmelig stresset, når man skal prøve at få sådan en tingest til at tie stille... :-)

Eric: Ja, jeg kender en tredje mulighed - men da den indebærer vold, vil jeg slet ikke nævne den her... ;-)

Ellen sagde ...

Haha - jeg kunne se det for mig :-D
Jeg skrev ovre hos Eric, at jeg ikke vil have røgalarmer installeret, men I bestemte lige som heller ikke selv her ...

Sådan en lejlighed havde C&T også i London: to bittesmå rum på hver side af den meget åbne trappe - i hele fire etager + kælder var det for deres vedkommende. Plus en lille tagterrasse. Man fik sin daglige motion bare ved at bevæge sig rundt i sin lejlighed ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, jeg forstår ikke rigtigt englændernes forkærlighed for de smalle entreer og høje huse, men det giver selvfølgelig den nødvendige motion... ;-)

Jeg har altså også røgalarmer i Hollymount, for det skal jeg have, når jeg lejer ud, men de er da i det mindste til at nå... ;-)