lørdag den 28. april 2012

Sofa savnes


Da jeg som ung pige købte min 1-værelses lejlighed, blev den indrettet på allermest hyggelige måde – for allerede dengang var jeg en hyggefryns med sans for det behagelige.

Valget faldt på en stor hjørnesofa i brunt jernbanefløjl, der samtidig kunne agere som seng, og man både sad godt i den og sov godt i den. Jeg kan huske, at den var fra Magasin, der havde en stor møbelafdeling i Lyngby, og at den ikke var overmåde dyr.

Det var derimod den sofa, jeg har nu. Den kostede en mindre formue, og det varede ikke længe, før det ene ben knækkede under en omrykning af møblerne. Nå, men det kunne man jo heldigvis ikke se, så det blev bare repareret. Men snart begyndte de eksklusive puder at give efter. Nu har de formet sig efter de bagdele, der har siddet i dem, og der er dybe hulninger alle vegne. Ikke noget der fremmer behageligheden. Og slet ikke det, man skulle forvente af en sofa i den prisklasse.

Så derfor er jeg nu gået på jagt. Efter en dejlig hjørnesofa i stil med min ungdoms – og den behøver på ingen måde være eksklusiv. Den må derimod meget gerne kunne holde til noget og være rar at sidde i.  Det sidste er faktisk ret vigtigt, når man snakker sofa, ikke?!

13 kommentarer:

Kirsten Miran sagde ...

Hej Mia
Jeg håber, du får held med at finde din fløjlssofa. Har du prøvet Ilva. Min mand og jeg har fornyligt besøgt forretningen, og der findes et rigtig stort udvalg også i sofaer.
Opdager, at jeg har købt en af dine bøger Dukkehuset som hobby, da jeg ud over have også interesserer mig for miniaturer. Jeg har været rigtig glad for din bog. Den indeholder mange ideer, som jeg har brugt.
De bedste hilsener
Kirsten

Mia Folkmann sagde ...

Kirsten: Ilva var ikke nogen dum idé, for de har faktisk meget pænt. Jeg må ned og se, hvad der er for tiden...

Hvor sjovt at du har købt én af mine bøger - og at du har haft god brug af den. Jeg synes også selv, at miniature er en herlig hobby, og jeg havde det bare så sjovt med at lave miniaturebøgerne i sin tid... :-)

Hyacinth Bucket sagde ...

Hej Mia...

Jeg kan godt anbefale Ikeas Ektorp..den kan du få i 2 - 3 prsoners plus hjørnesofa.
Mange forskelige betræk at vælge mellemsom kan tages af og vaskes.
Jeg har 3 2 personer...(det passer bedst hos mig)og flere forskellige betræk til at skifte i mellem så har man en helt ny sofa..:-)
jeg har haft mine i flere år nu og de er lige gode...jeg har både hunde og katte der elsker dem..;-)
Mener også at der er flere års garanti på dem og det aller bedste er prisen...:-)


Hej fra Lisbeth

Hyacinth Bucket sagde ...

http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S79902775/#/S59910451

Findes i flere farver...:-)

Hej fra Lisbeth

Hyacinth Bucket sagde ...

PS...selv de betræk der står skal renses har jeg vasket på 40 grader og lufttørret og de er lige fine..:-)

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Det lyder rigtig godt. Jeg har savnet en hjørnesofa i mange år, for det er nemlig sådan én man nærmest kan bo i (også hunde og katte m.m.) :-) Og en sofa med vaskbart betræk er derfor allerbedst... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Den ser faktisk meget fin ud, den sofa. Den må "prøve-siddes" ;-)

Rejen sagde ...

Ligesom Lisbeth har jeg også en Ektorp sofa og jeg er meget glad for den, og når jeg får lidt overskud på kontoen skal den have nyt betræk..Den kan også soves på ,hvis man ikke er for lang, har gjort det nogle gange hvor jeg ikke har kunnet sove, og gået ind i stuen for at læse og er så faldet i søvn på sofaen...;-D God søndag til dig..

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Det er så praktisk, at man bare kan købe et nyt betræk. Jeg havde engang en Ikea sofa i mit sommerhus, som jeg var superglad for, men den type laver de desværre ikke mere. Det kunne godt lyde til, at jeg skal checke Ektorp ud... ;-)

Madame sagde ...

God jagt på den helt rigtige sofa, Mia - det er nemlig så vigtigt med en, hvor man sidder rigtig godt. Vi kunne også trænge til udskiftning af den ene af de to, vi har.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er meget vigtigt. Og selv om jeg har vendt puderne i min utallige gange, så bliver den ikke meget bedre af det... ;-)

Brittsol sagde ...

FDB møbler i Glostrup har også mange kvalitets møbler.
God jagt

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Den har jeg helt glemt; den må da også checkes ud. :-)