mandag den 16. juli 2012

Nattekørsel


Når det er sommer- og ferietid, har jeg ikke mod på de tyske motorveje og deres lange køer. Så foretrækker jeg at køre om natten, hvor man kan have vejene for sig selv. Den slags fik jeg smag for, mens jeg boede i Bruxelles, for vi kørte ikke sjældent hjem på weekendtur!

Der var flere, der havde efterladt familien i Danmark, mens de arbejdede for en kortere eller længere bemærkning i EU, og da de tog hjem stort set hver weekend, kunne man tit få kørelejlighed i deres lækre biler, der var som skabte til at køre langt. På den måde kostede turen ikke mere end et bidrag til benzinen - og ellers var det eneste krav, at man skulle bidrage til at holde føreren vågen med historier, vittigheder, sange og gåder.

Fredag eftermiddag efter arbejdstid forlod vi Bruxelles og landede i København ved fem-tiden lørdag morgen. Så listede jeg op i seng og sov til ti eller elleve, og derefter blev der hygget igennem resten af lørdagen og søndag indtil 18-tiden.

Så gik turen retur til Bruxelles, hvor vi landede - ikke synderlig friske - mandag morgen. Men det kunne lade sig gøre, og det var faktisk vældig hyggeligt, selv om det var hårdt.

Jeg sender en venlig tanke til min søde kollega Jan, der altid var god til at finde kørelejlighed til os og hyppigt kom med den faste vending: "Nå, Mia - skal vi tage en tur hjem og smage mors frikadeller"...

Foto: Jeff Wilcox

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Det må have været noget af en tur bare for en weekend. På den anden side havde jeg en skolekammerat, der boede i Hamborg, og han kørte hver weekend hjem til sin mor i Nordjylland. Men det lyder som en god idé at køre om natten!

Megan sagde ...

Det er den slags, man sagtens kan overkomme, når man er ung! Og sikke minder du har omkring de ture hjem gennem natten.

Anette sagde ...

Hvis man har nogen til at holde sig vågen, ville jeg også helst køre om natten - særligt om sommeren, hvor det trods alt ikke er kulsort.
De der lange motorvejskøer er dræbende, så jeg kan godt forstå du kører om natten.
KH Anette

Brittsol sagde ...

Når i er to til at køre er det ikke så trættende. I kunne høre lydbøger så går tiden på en god måde.
God tur

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er det helt sikkert. Men det er nok en større fornøjelse, når man ikke har pakket bil i seks timer forinden... ;-)

Megan: Ja, det var ikke noget problem dengang. Man er lidt mere grydeklar nu til dags oven på sådan en tur... ;-)

Anette: Det et helt sikkert noget, jeg kun vil gøre om sommeren, hvor nætterne ikke er helt sorte. Åh, jeg hader motorvejskøerne, så det var dejligt at blive fri for dem.

Brittsol: Lydbøger er perfekte, og jeg hører stort set altid en uhyggelig krimi, der absolut kan holde mig vågen... ;-)