mandag den 29. april 2013

Tror du på spøgelser?


Der sker ting og sager her i vores lejede hus. Hver eneste dag ved sådan sen morgentid... halv ni, ni... lyder der underlige lyde fra loftet. En højlydt skraben - tre gange - som om en tung kasse bliver puffet hen over gulvet.

Hver gang kigger vi på hinanden og undrer os? Hvad i alverden er det?

Vi har ikke været oppe og kigge - det er ret umuligt, for loftet er proppet med ting (ikke vores!) - men vi kan jo altid bruge fantasien.

Min rare mand foreslog, at det var en vampyr, der skubbede til kistelåget. Men står en vampyr op om morgenen?

Jeg tror mere på et meget stort egern, der er irriteret over, at møblerne er i vejen. Men hvorfor tre gange puf... og hvorfor hver morgen?

Hmmm... har du et forslag?

20 kommentarer:

Lene sagde ...

Jeg håber ikke det er en mår. Man siger at man blot skal spille musik, så forsvinder den :-) det kunne også være vinden, der kan få fat i noget, men den er nok ikke tidsindstillet :-)
Og nej jeg tror ikke på spøgelser, så der findes en forklaring ;-)

Inge sagde ...

Måske en mår.. I må ha fat i udkejer så I kan komme en tur på loftet.

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Jeg vil ellers gerne have en mår boende - ork, jeg er til det hele - og det har jeg også tænkt på. Men det er det regelmæssige, der undrer mig. Måske en mår med vækkeur? ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Ti hi, jeg er nu ikke bekymret. For min skyld må hvad-det-nu-er holde balfaldera på loftet... Synes bare, at det er underligt... ;-)

Madame sagde ...

Jeg tror, det er en mår - de holder til på lofter, og både mine forældre og vi har haft en mår under taget ... :-) De er ikke nemme at blive af med, men prøv at google og få ideer ...

Lene sagde ...

Jeg tror på "ånder", så måske er det en tidligere beboer :)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det må være en meget regelmæssig mår så. Men den må såmænd gerne være der for min skyld... ;-)

Lene: Ja, det er vel en tidligere lejer, der er "glemt" på loftet... ti hi...

annetteestrin sagde ...

Ja, til dit første spørgsmål, men det lyder nu mere sandsynligt at det er en mår, og sådan en fætter vil i ikke have boende på loftet. Uanset hvor glad du er for dyr Mia. Den kan lave rimeligt stor skade på både isolering og andre bygningsmaterialer, for slet ikke at snakke om hvad i eller andre evt. har stående på loftet.

Mia Folkmann sagde ...

annetteestrin: Spøg til side: Jeg er nu ret sikker på, at det er et egern, der bor deroppe. Jeg har også et egern boende på loftet i Hollymount (her er loftet tomt, så jeg kan se det), og det kan larme ganske utroligt. ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Det med præcisionen er lidt underligt. Så jeg tror ikke på en mår. Den ville især rumstere rundt om natten. Kan det være et eller andet, der giver sig - fx vandrør, som udvider sig, når din husbond har været i bad eller lign.? Eller har I tidstyring på varmen? Vi bor i et meget kulde-/varmefølsomt hus, hvor det giver nogle store gunk-gunk, når kulden kommer om aftenen. I starten var jeg ved at dø af skræk, når jeg var alene hjemme, men nu er jeg efterhånden ved at vænne mig til det :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Jeg tror, at du har ret. Måren ville nemlig rumstere om natten, og der er stille som graven. Og ja, vi har tidstyring på - så du har måske fundet løsningen... ;-)

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Tror også fruen i Midten har ret, her er også mærkelige lyde, huset gi'r sig (men lydene er nu ikke regelmæssige) En skam med den naturlige forklaring, jeg tænkte ellers på at spørge dig om du har set udlejeren for nyligt, måske var han blevet glemt deroppe.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Man kan aldrig vide, om nogen er glemt deroppe. Det er i hvert fald ikke til at se det... ;-)

Susanne sagde ...

Vi har tit haft noget, der har raslet her i huset. Som regel har det været mus. Om der har været noget overnaturligt, ved jeg ikke. Jeg har vidst ikke mødt noget.

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Det har nok en naturlig - eller i hvert fald en fornuftig forklaring. Men underligt lyder det nu alligevel... ;-)

Stegemüller sagde ...

Det er godt, du ikke er bange for spøgelser, der kunne ellers blive en god historie ud af dette her.

Tidsstyringen er nok det bedste bud, det er bare ikke nær så sjovt som at forestille sig egernet med vækkeuret...

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Hi hi, det ER da lidt "spooky". Måske er dette egern i familie med sysoveren, siden det står så sent op... ti hi...

Krearier sagde ...

Det kan jo være mange ting, men jeg synes det lyder hyggeligt med genfærd ....... Så lang tid det ikke er i mit hus de huserer ....

Den anden dag snakkede kæresten og jeg om, at gå op på galgebakken en mørk mørk aften/nat, bare for at se om vi ville møde nogen spændende genfærd.
MuuuuHAAAAAHaaaaaa

Ellen sagde ...

Alt har en forklaring - den er bare sommetider vanskelig eller endog umulig at finde.
Jeg tror nu også mest på Fruens forslag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Krearier: Det har jeg faktisk gjort engang - besøgt en (engelsk) landsbykirkegård ved midnatstide, fordi det skulle spøge dér. Jeg blev så skuffet... ;-)

Ellen: Det gør jeg nu også... ;-)