lørdag den 27. juli 2013

Jeg køber aldrig müesli mere...


Nej, jeg laver det selv fremover, gør jeg. For ih, hvor smager det uendeligt meget bedre - og så er jeg selv herre over, hvor meget sukker og andre uønskede tilsætninger, der kommer i. 

I England købte jeg på et tidspunkt en pose af noget müesli, der skulle være supersundt. Fyldt med gode sager var det - og jeg spiste et par skefulde på min morgen yoghurt. Jeg kunne ikke forstå, at jeg ligefrem fik hjertebanken og ubehag af det, indtil jeg så sukkerindholdet på posen. Så altså; check altid indholdet inden køb - det plejer jeg at gøre, men det snød mig altså dér.

Tilbage til det hjemmelavede: Jeg har fundet flere opskrifter, men den, jeg prøvede i går, er fra udsendelsen med "Ernst i sommerlandet". 

Havregryn, hakkede hassel- og valnødder, græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø brunes på en pande (Ernst brugte vist rigeligt smør - det valgte jeg at skære ned på). Der tilsættes kardemomme og flydende nyslynget (i mit tilfælde bornholmsk) honning - og det brunede suppleres med lidt gryn, kerner og frø au naturel.

Smagen skifter en del, når ingredienserne brunes, så det bliver en skøn smagsoplevelse, når det hele blandes sammen.

Jeg har også andre opskrifter, der skal prøves af - blandt andet én fra engelske CRANKS med sesamfrø og kokos, ristet i ovn, men det bliver næste gang.

7 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg forstår dig så godt - det værste er næsten bare, at det er tilladt at kalde noget for megt sundt, hvis det ligefrem bugner af sukker.
Det er det samme med yoghurter med alskens snask i - plus oceaner af sukker. Så hellere naturel og selv komme frugten i - det smager sjovt nok også meget bedre :-)

Madame sagde ...

Det lyder vel nok lækkert - tak for opskriften, Mia! Den må prøves her, hvor vi holder meget af müesli. Jeg spiser det gerne på skyr ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det forstår jeg heller ikke. Jeg foretrækker også at købe A38 eller hvad det nu kan være i naturel udgaven og så komme frugt eller sukkerfri (sødet med æble) marmelade i. Smager nemlig meget bedre... :-)

Madame: Jeg skal fortælle om de andre udgaver, når jeg får prøvet dem. Men denne her her lækker. Skyr har jeg aldrig smagt, men det må jeg hellere gøre, for det lyder jo godt (og fedtfattigt)... :-)

Stegemüller sagde ...

Sikke en dejlig müesli du her disker op med. I mange år lavede jeg også min egen müsli, men jeg er kommet ud af vanen. Den må jeg vist have taget op igen, for jeg gider ikke alt det ekstra sukker, som fabrikanterne putter i.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Nej, nemlig. Vi vil have den rene vare... :-)

Ditte sagde ...

Og Mia, du har glemt det lige så vigtige - det er meget billigere at lave det selv! Købemuesli har jeg aldrig spist, for
jeg plejede også selv at producere. Nu spiser jeg mest havregryn med mandler og frugt; men jeg har et stykke tid tænkt på at gå i gang igen, så det var godt med lidt inspiration ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Ja, du har ret - det er nok også billigere at lave det selv. Uhm, havregryn med mandler og frugt lyder altså også rigtig godt... :-)