onsdag den 7. august 2013

Ønskeseddel del 3

Det tredje ønske på min meget beskedne ønskeseddel går meget godt i spænd med de to første - og det er jo egentlig heldigt...

Jeg ønsker mig nemlig et lille naturreservat. Et sted, hvor dyr og fugle i den grad har lyst til at slå sig ned, og hvor der er gode muligheder for føde og bolig.

Der skal altså være masser af træer og buske med bær og nødder. Der skal være blomster til bierne og sommerfuglene, en sø (= badesøen) til ænder og frøer, en skov til at gemme sig i og alle vegne små huller, huler og redekasser.

Der skal ikke fodres som sådan, for det er vigtigt, at dyrene kan passe sig selv. Det skal nærmere være "hjælp til selvhjælp".

Jeg kan ikke forestille mig noget mere skønt end at omgive mig med små kræ af forskellig slags. Og egentlig har jeg altid gjort det - alle mine huse har været en slags vildtreservat, hvor dyr kunne slå sig ned og være i fred. Selv i min allerførste villahave på 800 kvadratmeter. Men jeg savner det her i det lejede hus, hvor jeg jo ikke kan gøre ret meget...

Så altså - mit tredje ønske/fremtidsplan er et lille vildtreservat...

PS. Bare så I ikke tror, at dette er "the NeverEnding Story", så har jeg 5 ønsker i alt... ;-)

Foto: KotomiCreations

15 kommentarer:

Madame sagde ...

Du skal have et vildtreservat med sø og skov, og kender jeg dig ret, vil du alligevel fodre både fugle og egern :-)
Jeg sidder her med terrassedøren åben, og pludselig kom to rådyr springende gennem haven og slog sig ned på fuglefoderpladsen ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er da det, jeg skal. Og du har sikkert helt ret i det med at fodre fugle og egern... det er så hyggeligt når de kommer til foderpladsen... :-)

Hvor lyder det skønt med dine rådyr - de kan nok lide at finde ro (og mad) i din have. Knus

Inge sagde ...

Det er altså dejlige ønsker du har, jeg kan fuldt ud tilslutte mig dem.. :-)

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Det glæder mig... :-)

Fruen i Midten sagde ...

Det passer jo fint sammen alt sammen. Nu er jeg spændt på 4. og 5. ønske :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Jeg tror måske, at de også passer sammen... ;-)

Stegemüller sagde ...

Et dejligt ønske. Jeg håber, de alle går i opfyldelse. Nu er jeg spændt på, hvad nummer 4 og 5 er.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Nok lidt i stil med de første kunne man tro... ;-)

Annette sagde ...

Det er vel nok små beskedne ønsker du har ☺. Men jeg forstår dig så godt, alle 3 ønsker ville være helt vidunderlige at få opfyldt. Jeg glæder mig til at se dine sidste 2 ønsker.

Og så noget helt andet.
Mia, du er fantastisk, gik du virkelig ud og bad vejarbejderne om at slukke for radioen? Ønsket og trangen til at gøre det samme har været der mindst 1 mill. gange, men jeg har aldrig turdet. Jeg er ikke nået længere end til at fotografere radioerne på diverse byggepladser, men efter diverse ukvemsord stoppede jeg med det ☺. Godt gået, Mia.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jeg synes, at den slags støjforurening er tåbelig og unødvendig. Hvis jeg selv hyrer håndværkere, spørger jeg altid inden, om de har tænkt sig at spille radio, for det gider jeg ikke høre på. Og det accepterer de som regel, når de hører, at jeg arbejder hjemmefra og skal have fred til at skrive.

Det samme gælder vejarbejdere og andre - for jeg siger det hver gang - mere eller mindre venligt. (Det er dog ikke altid, at det virker, og jeg har også prøvet det med ukvemsordene...) ;-)

Anonym sagde ...

Det er så skønne ønsker du har Mia....jeg kan sidde her og drømme mig direkte ind i den verden drømmene beskriver :-)

Susanne sagde ...

Dejlige ønsker. Jeg kan kun være enig.

Mia Folkmann sagde ...

annetteestrin: Jeg synes også, at de er dejlige... ;-)

Susanne: De er da rimeligt beskedne, de ønsker, ikke?! ti hi...

Krearier sagde ...

Mit eget naturreservat har jeg ikke - ikke sådan i STOR målestok, men jeg har da en have, hvor der kommer fugle, katte, sommerfugle, batmobiler (flagermus), edderkopper og lidt andet diverse ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Krearier: Det lyder ligesom mine egne små naturreservater... ;-)
Man kan sagtens have store oplevelser på lille plads... :-)