tirsdag den 27. august 2013

Tur til Jylland - sidste del

På Jyllandsturens anden dag startede vi med at holde vågent udkig efter et sjovt sted til formiddagskaffe. Og det fandt vi inden så længe, for pludselig så vi noget med "Bagergården". Altså ikke bare et navn - men en rigtig gammel bondegård indrettet med bageri og restaurant.Det skulle selvfølgelig prøves. Holmgaard, som stedet hed, blev udforsket, og bagefter blev kaffe og kage bragt udenfor, så vi kunne nyde begge dele i solen. Med udsigt - og med selskab af en hyggelig gammel hund.Derefter fortsatte vi ud til vandet; ud på Helgenæs og igennem det flotte landskab til Sletterhage fyr.

Af en eller anden grund blæste det en pelikan herude, så vi blev ikke så længe, men fortsatte gennem nationalparken Mols Bjerge (hvor man godt må køre i bil på visse veje) og videre til sidste del på turen: Herregårdsmuseet Gammel Estrup.


Under hele turen havde vi været så heldige med vejret. Og her på Gammel Estrup trak sorte skyer op og blev til regn i samme sekund, som vi var kommet under tag. Efter en rundtur på herregården og en kaffetår i det gammel køkken skinnede solen igen og indbød til havevandring.Så det gjorde vi. Og med den var vores dejlige weekend slut. Og nu glæder jeg mig bare til næste gang, hvor vi kan mødes og udforske de smukke steder i Danmark.

10 kommentarer:

Lillian sagde ...

Skønt at genopleve det hele igen :-)

Jeg glæder mig også til næste gang, vi skal udforske smukke steder i Danmark. Det må gerne blive en tilbagevendende begivenhed :-)

Mia Folkmann sagde ...

Lillian: Den er jeg med på! Der er masser af steder i Danmark, jeg aldrig har været... ;-)

Anette sagde ...

Sikke en dejlig tur, og skønt at vejret spilled med.
Og så er det så dejligt at dele sådan nogle ture med nogle der har samme interesse.
KH Anette

Rasmine sagde ...

Gammel Estrup var min første herregård! Jeg kan ikke have været ret gammel, og jeg kan ikke huske andet end navnet, og at jeg var dybt imponeret. Egentlig forstår jeg ikke, hvorfor vi havnede der, for den slags var ellers ikke mine forældres kop te, men det har lige siden været min.

Mia Folkmann sagde ...

Anette: Det var en dejlig tur, og vi nåede så meget. Ja, det er altid hyggeligt at have nogen at dele oplevelserne med... :-)

Rasmine: Jeg elsker også at besøge herregårde både herhjemme og i udlandet. Det var nu mit første besøg her på Gammel Estrup... :-)

Ellen sagde ...

Der var I heldige - både at komme i tørvejr og at kunne studere den smukke herregård og også det herlige gamle køkken i fred og ro.
Da vi var der i efteråret, fes der fire meget stressede og derfor sure kvinder rundt og skulle lave mad til et større selskab om aftenen. Det siger sig selv, at vi hurtigt fortrak igen ... men jeg ærgrede mig, for dit billede bekræfter, at jeg godt kunne have brugt lidt tid i det køkken.

Madame sagde ...

Sikke nogle dejlige oplevelser, Mia - og skønne billeder du har taget ... :-)

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Det er en rigtig god idé med, at udforske eget land engang imellem... Gode billeder!

Miri Vandre blandt ege sagde ...

Hvor har I virkelig fået brugt de få dage, på allerbedste vis !

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Vi kom sent på dagen, og det er næsten altid en fordel, for der er de fleste ved at tage hjem. Ja, det var sådan et hyggeligt køkken, og endnu mere hyggeligt var det, at der lå gode friskbagte kagestykker klar, som man kunne købe... :-)

Madame: Tak, ja vi havde mange dejlige oplevelser på den tur... :-)

Mai-Britt: Tak Mai-Britt. Ja, det tror jeg vi skal gøre mere i. Vi har så mange dejlige steder, og jeg mangler i hvert fald at se adskillige af dem... ;-)

Miri: Jeg synes også, at vi fik udnyttet de to dage bedst muligt...:-)