tirsdag den 29. oktober 2013

Mortens- og andre ænder

Jeg har fået et problem!

For inden så længe oprinder Mortens aften, som i mange af mine leveår har været noget, jeg så frem til. Jeg elsker nemlig andesteg!!

MEN her i de seneste år har jeg fået flere dejlige ande-bekendtskaber. Et hyggeligt andepar har mere eller mindre bosat sig i min engelske have og producerer med jævne mellemrum de yndigste små dunbolde, som jeg andægtigt bliver præsenteret for. Man skulle næsten tro, at andemor prøver at overbevise mig om, at man altså IKKE kan spise noget, der er så henrivende.

Uanset baggrunden har det virket! Jeg har andægtigt lovet andemor - og mig selv - at andesteg er en saga blot. Jeg holder altid, hvad jeg lover... og grønsager smager jo også vældig godt...  ;-)

13 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Måske ku du nøjes med at spise andrikker, de opfører sig skandaløst på steder hvor der er alt for mange ænder ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Eller du kunne overbevise dig selv om, at sådan en købeand fra slagteren eller brugsen jo slet ikke har noget at gøre med de nuttede små i din engelske have ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Tsk tsk; sådan er det med hanner... ;-)

Fruen i Midten: Har prøvet. Får alligevel dårlig samvittighed... ;-)

Madame sagde ...

Du kan tro, jeg forstår din beslutning - man spiser jo ikke sine venner ... :-)

Rasmine sagde ...

Der er vel også andre ænder end lige dem, du nærmest er kommet i familie med ...

Hvad med en mortensand af en anden race?

Du kunne jo også blive traditionel og spise gåsesteg Mortens Aften.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Nej, nemlig!! :-)

Rasmine: Ti hi; ja gåsesteg er jo en mulighed, men det skulle ikke undre, at jeg snart får besøg af et par gæslinger... ;-)

Ellen sagde ...

Hehe - man kan godt fornemme, at du ikke er vokset op på en gård :-D

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det er ellers lige før. Jeg kommer (i hvert fald 50% af mig) af jysk bondeæt... ;-)

Lene sagde ...

Tja min far ville have trukket lidt på smilebåndet og snakket om mennesker fra byen, som menneskeliggør dyr. Det som andre kalder disneyficering :-)

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Det er der nok flere end din far, der ville gøre. Men jeg synes nu ikke, at jeg menneskeliggør dyr - jeg har bare respekt for dem... :-)

Ellen sagde ...

Jeg har skam også respekt for dyrene! Så længe de lever, skal de have et godt liv. Men mange af dem er her for at kunne give os andre kød på bordet, og den tanke generer mig slet ikke :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nu var mit indlæg nu nærmest humoristisk ment, for jeg spiser såmænd kød, men ikke så meget som jeg har gjort. Og i hvert fald KUN fra dyr, som har haft et godt liv.

Ellen sagde ...

Sorry ... jeg ved godt, at du spiser kød, men jeg troede faktisk, at du seriøst mente, du ikke længere vil spise andesteg ;-)