lørdag den 30. november 2013

Julemarked i Worcester

I går var vi på julemarked i Worcester, og det var rigtig hyggeligt. Det var måske ikke HELT så stort som det i Gloucester - eller også virkede det bare sådan, fordi det var mere spredt ud. Til gengæld foregik det i "vores" by (som vi deler med Malvern, fordi vi bor nogenlunde midt mellem de to), og vi kan godt lide at være en del af det, der sker her.

Vi startede med at kigge på boderne og smage på julekage og fudge, før vi fandt en hyggelig café i en af smågaderne bag hovedgaden. Det var også her, de smukke gamle huse ligger - ét af dem er så skævt, at det er et under, at det stadig står, men det gør det. Der er endda en frisør på førstesalen...

Der var boder med "mulled wine" (=gløgg), og én af de pæne ældre herrer havde vist fået en tår for meget.... Are you ssshuuure it's thisss way, darlingg....  Fra andre boder duftede der dejligt af appelsiner, pølser og krydderier, og der blev sunget julesange på gadehjørnerne.



Vi besøgte ét af de gamle huse, der er åbent for publikum, og hvor folk i øvrigt sad ude i haven og drak kaffe - så mildt var det - og bagefter kiggede vi ind på egnsmuseet over for, hvor vi så en lille film fra gamle dage. Worcester har en sjov historie og er blandt andet kendt for handsker og porcelæn. Og så er der selvfølgelig Worcestershire sauce... ti hi...

Bagefter kiggede vi butikker og købte lidt julegaver, før vi kiggede ind i den smukke katedral. Og til sidst sluttede vi af med te og scones i en sød lille butiksarkade, der gemmer sig godt omme bagved.

8 kommentarer:

Sidse sagde ...

De kan jo altså noget englænderne. Med farver og forklædning.. Og ikke mindst JUL.

Mia Folkmann sagde ...

Sidse: Åh ja, englænderne er rigtig gode til alt det julehyggelige... :-)

Gowings sagde ...

Kære Mia, du er i julehygge orkanens øje ligenu. Jeg ville elske at holde jul i the Midlands.

Mia Folkmann sagde ...

Gowings: Åh ja, jeg elsker det bare! Og du skulle være så velkommen - just bring good cheer... ;-)

Madame sagde ...

Dejlige billeder fra en skøn dag - Camilla Plums julemarked var meget anderledes ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det kunne jeg forestille mig. Og hun går næppe rundt i victoriansk tøj, ti hi... ;-)

Ellen sagde ...

Eeelsker de engelske julemarkeder. Underligt, at når de har så mange traditioner derovre, at de ikk rigtig kender en julekalender - det bliver i hvert fald ikke dyrket i en grad som herhjemme. I aften sætter C 1. afsnit af "Jullerup Færgeby" på :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nej, det har du ret i; det er i grunden lidt mærkeligt, når de ellers er sådan nogle hyggefrynser... ;-) Jeg skal da se Jullerup Færgeby, når jeg kommer tilbage til DK om et par dage... :-)