torsdag den 19. december 2013

Slut med julestress

De gange, jeg har bevæget mig ud i byen, har jeg bemærket flere med et jaget glimt i øjet og alle tegn på julestress. Folk slås nærmest på parkeringspladserne, og det er ikke lutter julehilsner, der udveksles. I går så jeg en hysterisk mor køre vildt med sin store bil - og sin lille datter på passagersædet - fordi hun ikke liiige kunne få den parkeringsplads, hun ville have. Hvor havde jeg ondt af den lille pige...

Julen har ændret sig en del, for nu arbejdes der ofte på hel tid og meget skal nås på ingen tid. Måske skulle man sætte ambitionerne ned? Den perfekte jul findes ikke, og hvis man skal give sine børn gode minder om hyggeligt samvær og varmt fællesskab, så sæt fokus på de ting, der giver netop dét. De gode minder.

Det er dem, jeg husker fra min egen barndom. Det er ikke gaverne; af dem husker jeg kun nogle få, der var meget specielle. Men jeg husker alle de gange, hvor jeg har bagt og trillet havregrynskugler med mine forældre - hvor vi har klippet kravlenisser og pyntet op; hygget og drillet og haft hemmeligheder.

Julen er meget mere end bare juleaften...!

11 kommentarer:

Madame sagde ...

Åh ja, hvor har du ret - hyggeligt samvær og varmt fællesskab er også det, jeg husker fra min barndoms jul. Ikke gaverne, men ting vi lavede sammen, fx konfekt. Her skal vi bare have købt juletræet og maden, og der er ingen stress :-)

Fruen i Midten sagde ...

Du har helt ret. Det er bare svært at huske. En gang i mellem er man nødt til at slå sig selv lidt i hovedet og sige 'Så Slap Dog Af!' Vores 'program' i år er ikke så hektisk, så vi når nok det meste. Om ikke andet, så mellem jul og nytår ;-)

Rasmine sagde ...

Ja, julen er MEGET mere end bare juleaften - desværre! I tidernes morgen, da jeg var barn, startede julen juleaften og varede i tre dage. Basta!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, konfekt lavede vi også. Meget bedre end det man kan købe. De næste tre dage skal jeg hygge i mit showroom (og det ER virkelig hyggeligt; føles ikke som arbejde) - mandag skal der bages lidt og pyntes juletræ. Så heller ingen stress her... :)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Mellem jul og nytår er en dejlig tid. Her står den helt sikkert på afslapning i et par dage og så måske en enkelt lille udflugt... ;-)

Rasmine: Da jeg var barn småhyggede vi i en stor del af december (men ikke FØR) og juledagene var vi sammen med vores meget store familie... :-)

Ellen sagde ...

Hvor har du ret og hvor har jeg ondt af det arme barn, du lige nævnte.
Jeg husker mine barndoms juler som du husker dine - og det gør Charlotte heldigvis også :-)
De varede heldigvis meget mere end tre dage (det var selvfølgelig en til Rasmine, men hun kan godt tåle det, ved jeg :-)
Vi kan godt have travlt indimellem, men man behøver ikke nødvendigvis derfor at stresse, således at hyggen kan bevares.

Kisser sagde ...

Ja, og man kan spørge sig selv hvad er det man egt skal nå.
Min barndomsjul minder meget om din :-)

Mia Folkmann sagde ...

Kisser: Netop. Der er slet ingen grund til at prøve at nå så meget. Ja, vi har nok været børn nogenlunde samtidig... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Den pågældende dame har nok haft en dårlig dag, men man må altså beherske sig i trafikken og ikke køre hasarderet (og slet ikke med sit barn som passager). Ja, for min skyld må julen også meget gerne vare mere end tre dage... ;-)

Susanne sagde ...

Det er skræmmende, som nogen kan få horn i panden, når trafikken ikke er til deres fordel.
Her er juleroen landet. Det har jeg besluttet. Der er stadig ting, der skal ordnes, men det når vi nok.

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Godt for jer. Det andet er da heller ikke til at holde ud... :-)