onsdag den 15. januar 2014

Råt er godt

For nylig fandt jeg én af mine gode følgesvende frem: Grethe Schmidts bog om råkost og andre gode sager. For selv om jeg har været ret behersket med juleslik og fed mad, så føler jeg alligevel, at jeg har brug for det lille puf gennem vinteren, som råkost og friskpresset saft kan give.

Jeg har et råkostjern på min køkkenmaskine, så det tager ærlig talt ingen tid at snitte lidt kål, lidt gulerødder, lidt agurk og hvad der nu ellers er. Så det er blevet mit faste frokostritual nu - sammen med en klapsammen rugbrødsmad for fylds skyld.

I dagens løb gumler jeg på lidt nødder og et æble, og om eftermiddagen står den på et glas friskpresset grønsagssaft og senere en lille skål frugt.

Man behøver ikke at gå sulten i seng, for der er også plads til lidt lækkerier i form af godt brød - eller som i går en stegt fisk med masser af persille og fine små kartofler til.

Råt er godt - og jeg ved, at det er noget, min krop tager imod med glæde... :-)

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Råt er nemlig rigtig godt oven på julen - jeg har også en kogebog af Grethe Schmidt :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er lige hvad man trænger til, synes jeg. Grethe Schmidt kommer med mange gode ideer...;-)

Annette sagde ...

Og hvor vi trænger til meget grønt på denne årstid. Helt sikkert, råt er rigtig godt.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jeg tror, at det kan opveje en hel del i denne solfattige tid... :-)

Sidse sagde ...

Oij ja.. Min søn og hans søde kæreste forærede mig en "juicer" i julegave, den er brugt dagligt siden, med gulerødder, grape, ingefær og alt muligt. Man føler sig sgu så sund, når man står der og renser filtrene i maskinen. Dejlig gammel bog..

Mia Folkmann sagde ...

Sidse: Ja, det er en god gammel bog - og den kan stadig bruges. En juicer kan man slet ikke undvære, og det smager så skønt med frisk saft... :-)

Stegemüller sagde ...

Jeg kan godt huske den kogebog, for jeg havde den også - gad vide hvor den er blevet af? Faktisk har jeg ejet flere af Grethe Smidts kogebøger, og de var alle sammen inspirerende.

Jeg er med på, at råt er godt. P.t. er jeg vild med gulerodsråkost med nødder og rosiner i og bare overhældt med saften af to appelsiner. så føler jeg mig godt tilpas bagefter.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Jeg har også et par stykker, som jeg kigger i med mellemrum. Uhm, ja gulerodsråkost med nødder (mandler) og rosiner smager virkelig godt. Jeg kommer også lidt tidselolie eller olivenolie i. Bare lidt... ;-)