mandag den 24. juli 2017

Smukke tæger...

Vi har mange dyr og fugle her ved Halsted Kloster. Blandt andet harer, der hopper rundt lige uden for vores vinduer og rovfugle, der kredser over haven. I foråret lærte jeg et strandskadepar godt at kende, for de ynglede lige i nærheden og endte endda med at præsentere mig for deres yndige barn.

Men det lykkedes mig aldrig at fotografere de sort/hvide fugle. Til gengæld fik jeg i går taget billeder af nogle dyr, der var lidt nemmere at fange med kameraet... nemlig disse smukke tæger. Dem myldrer det med på terrassen, og jeg kan tilbringe ganske lang tid med at iagttage dem.

Såvidt jeg kan se, er det ildtæger, der har en begrænset udbredelse i Danmark. Men de skulle netop være her på Lolland (og Falster), omend jeg på Danmarks Naturfredningsforenings side læste, at de især fandtes i den østlige del.

Men de er altså rejst vestpå, skal jeg hilse og sige. Jeg har dem lige her, og de smukke insekter er velkomne. På DNs side nævnes, at ildtægerne fortrinsvis suger føde fra lindetræer, og jeg skrev netop forleden om min glæde over de mange lindetræer her på stedet.

Så tingene hænger sammen. Medmindre jeg altså tager helt fejl af ildtæger og andre tæger... :-)


6 kommentarer:

Miri sagde ...

Hvor er de flotte :) Dejligt at høre om din glæde ved jeres nye sted og din ro :)

Mia Folkmann sagde ...

Miri: Ja man må sige, at de lyser op på de grå terrassesten. ;-) Dejligt med ro... det var lige, hvad jeg trængte til :-)

Ellen sagde ...

Hvor er det pudsigt: Det er næsten præcis et år siden, jeg første gang stødte på de smukke ildtæger, og det var netop på Falster, nærmere betegnet i parken ved Corselitze. Der var tusindvis af dem samlet på et ret lille område (og undskyld, at jeg linker til mig selv): https://mommer.wordpress.com/2016/07/11/turist-p-falster/

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Du må hjertens gerne linke til dig selv - og ja, det ER da sjovt, at du også så dem. Men netop Falster skulle altså også være deres "faste" tilholdssted, så det er også lidt sjovt, at de er HER. Men fascinerende... det er de i hvert fald. Jeg bruger (alt for) meget tid med at beundre dem og deres liv og levned... ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Flotte tæger (tænk, at man skulle komme til at sige sådan!). Og hvis de nøjes med at suge føde og ikke skade lindetræerne, så er det jo ekstra fint :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Ja, de er da flotte - og såvidt jeg ved, gør de ingen skade på træerne... :-)