lørdag den 28. maj 2011
Eksotisk besøg på foderbrættet
Vi boede på et tidspunkt et par dage på en bed and breakfast i Windsor, og da jeg sad og nød min eftermiddagste på terrassen, opdagede jeg en grøn papegøje, der fløj rundt i haven.
Men det var ikke en undsluppet papegøje, sådan som jeg først troede – for pludselig opdagede jeg, at der var et par stykker af dem. Det var én af de ca. 30.000 alexanderparakitter, der lever vildt i Londons forstæder og en del af det sydlige England. De har været der siden 1960'erne, og de er med på den officielle liste over engelske havefugle.
Mange haveejere holder af de underholdende fugle, der tit besøger opsatte fugleautomater i haverne, mens andre kalder dem "overklasseduer". Og selv om man ikke med sikkerhed ved, hvor parakitterne egentlig kommer fra - om de er sluppet ud eller sluppet fri - så vil de ændrede temperaturer på verdensplan givetvis medføre mere eksotiske besøg på fuglebrættet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
19 kommentarer:
Hvor er det godt fanget med cameraet. Den er meget flot. Måske er vi heldige at se en når vi om 6 uger drager på bilferie i Devon og Cornwall.
god weekend.
Ulla
Hvor lyder det dejligt, at I skal på bilferie til Devon og Cornwall. Det bliver da skønt! Rigtig god tur - der kommer vel billeder og historier på bloggen...? :-)
Uhm. Lige nu gad jeg godt at sidde og fordybe mig i en papegøje. Bare betragte! :)
God lørdag!
Ja, jeg vil sikkert tage rigtig mange billeder og udvælge nogle til præsentation på min blog, som jo mest handler om have. Men lur mig, om ikke også vi kommer til at se nogle skønne engelske haver, eller blot kigge lidt med linsen ind over hækken...
Vi skal dog også besøge The Lost Garden of Heligan.
Glæder os :)
Megan: De er også værd at betragte. Meget underholdende og sjove. Jeg har jo selv to nymfeparakitter, der også er det... ;-)
Frk. Anemone: Det er jo to pragtfulde områder I skal til - med masser af haver. Jeg har boet i Cornwall mange gange, og jeg har set masser af haver - også Heligan, som er meget spændende. De mindre haver er ikke at "kimse af", for man kan få store oplevelser i dem også... Det kan anbefales at købe Den Gule Bog med åbne, private haver (men den kender du måske godt?) ;-)
De er vildt søde. Tog du en han og en hun med hjem? De må da også kunne leve i DK (og min have)
Det er imponerende, at de kan overleve i det engelske klima - der kan jo blive meget koldt om vinteren. Fantastisk billede du har taget :-)
Fantastisk - tænk at støde på sådan en smuk eksotisk fugl i en almindelig have!
Hvor hyggeligt og lidt mere spændende end almindelige duer..;-D
de må da gerne komme forbi, dejlig afveksling fra gråspurvene (som nu også er meget søde)
Sikke et flot billede du har taget! :-)
Jeg kan huske første gang jeg var i London og så dem i Hyde Park. Jeg troede jeg havde slået hovedet og set forkert :-)
Jeg synes også at det er utroligt at de kan leve dér, men de må jo have tilpasset sig kulden.
Hilsen Hanne
Http://hanneihaven.blogspot.com
By Marianne: Det varer nok næppe længe, før de kan bo frit her i Danmark, men indtil videre er Sydengland nok lidt lunere... :-)
Madame: Jo tak, der var 15 minusgrader ved vores hus i vinter. Det ligger dog ikke helt så sydligt som London - men alligevel. De små grønne bor i hule træer blandt andet - måske kan de holde varmen dér... ;-)
Trine Louise: Ja, de gange jeg ellers har set sådan én, så HAR det jo været en stuefugl, der er sluppet fri. Det var netop sådan vi fik vores ene nymfeparakit... :-)
Reje: Ja, Posh Pigeon - eller overklasseduer - er lidt mere eksotisk... ;-)
Sussi: Jeg synes bestemt også, at mine grå- og skovspurve er søde. Men de her giver lidt farve på en grå dag... ;-)
Hanne i haven: Måske kan de holde varmen i de hule træer, som de bor i. Oprindeligt kommer de vist fra Afrika og Indien, så de er nok vant til lunere nætter - men man kan vænne sig til meget åbenbart... ;-)
Tænk engang at de har tilpasset sig klimaet så godt! Ja, der bliver uden tvivl indvandring af mange nye dyr og planter i de kommende år når temperaturerne stiger - og tilsvarende rykker en del af de nuværende arter nok ud.
Hvor er det dejligt med et eksotisk input - det er pudsigt hvordan vores flora og fauna af og til giver grobund for noget, som ikke burde være muligt. Dejlig overraskelse.
Knus
Mette
http://mette.landly.dk
Hej Mia, tak for dit søde svar. Nu er det ikke en haverejse, som vi er på, men tak for tippet om Den gule Bog - mon den købes i Danmark også? Jeg kender den desværre ikke.
Vi har ikke planlagt hver time, så det kunne da være at der blev tid til et ekstra havebesøg.
Ditte: Ja, mon ikke det bliver på bekostning af nogle andre, der så flytter længere mod nord.
Mette: Ja, jeg blev i hvert fald meget overrasket. I det hele taget har englænderne nogle andre fugle, som vi ikke har herhjemme. Jeg har blandt andet tit besøg af en grøn spætte i min have... ;-)
Frk. Anemone: Nej, bogen skal nok findes derovre. Men mon ikke I har masser af "officielle" have at tage til, hvis der skal være tid til andet også? Det er jo et område, der vrimler med dejlige steder... ;-)
Send en kommentar