tirsdag den 26. januar 2010

Lidt af hvert - og alt muligt


Min smag i bøger rækker vidt, og jeg kan finde på at læse alt muligt. Lige fra rejseskildringer, bøger om helse og retsmedicin, natur- og historiebøger til hyggelige, engelske romaner, børnebøger, gruopvækkende krimier og tonsvis af indretningsblade. Jeg er sikker på, at en psykolog kunne få meget ud af det... (hmmm).

Det har også i høj grad noget med humøret at gøre. Lige pludselig bliver jeg bidt af et emne, og så må det bare undersøges til bunds. Man kunne forledes til at tro, at jeg var et sprudlende kildevæld af viden - men desværre har jeg en hukommelse som en si, så al den viden, jeg propper ind, ryger lige så hurtigt ud igen. På nær nogle små snip, som dukker op med mellemrum (hvor pokker kom den nu fra...???)

Derfor skal det ikke undre nogen, at mine boganbefalinger kan være meget forskelligartede.

Bill Bryson er en af mine yndlingsforfattere, dels fordi har han en herlig humor, og dels fordi han (i denne bog) formår at forklare indviklede og videnskabelige ting, så man forstår dem. I "A Short History of Nearly Everything" kommer han hele vejen rundt. Vi hører om universet, Darwins teorier, Einstein, atomer, vulkaner og tusind andre ting - og det er utroligt underholdende.

Bogen findes også på dansk og hedder - meget logisk - "En kort historie om næsten alt".

4 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg ville nu tro, at du er i besiddelse af en ganske pæn almenviden...

Den omtalte bog købte jeg i UK som lydbog og har hørt den et par gange.
Flere andre af Bill Brysons bøger har jeg i trykt format, og jeg hygger mig som oftest med ham.
Jeg er normalt ikke vild med den amerikanske form for humor, men det må have smittet lidt af, at han har boet en del år i England, for jeg synes som dig, at hans humor er helt fin. Specielt 'Notes From a Small Island' er morsom at læse - måske fordi det handler om hans tur gennem England fra syd til nord.
Hans bøger om USA bliver på et tidspunkt for amerikanske i deres udtryksform efter min ringe mening.

Mia Folkmann sagde ...

Det kan godt være, at du har ret i det med de amerikanske bøger. Jeg har kun læst "A Walk in the Wood", og den var både morsom og lettere deprimerende. "Notes From a Small Island" var dejlig, og jeg var også helt ødelagt over hans erindringer "The Life and Times of the Thunderbolt Kid". Han var et forfærdeligt barn!! :-)

Madame sagde ...

Åh ja, den bog har vi også, Mia, den er virkelig fantastisk. Lige som dig kan jeg finde på at læse alt muligt, selv om jeg har nået den alder, hvor biografier er blevet spændende :-)

Mia Folkmann sagde ...

Jamen, er det ikke dejligt, Madame, at nå vores alder, hvor vi får øjnene op for en hel masse NYE ting, som vi kan kaste os over med interesse... :-) Jeg synes i hvert fald, at der er mange fordele ved at blive "voksen" - bortset fra at spejle er blevet lidt underlige!!