mandag den 7. juni 2010

En dejlig juni-aften


En mild juni-aften er noget af det bedste, jeg ved. Så bliver den sædvanlige gåtur fyldt med oplevelser, som man gemmer på og husker længe efter. Blandt andet kan jeg stadig huske ganske tydeligt, da jeg var seksten og gik på bare tæer (jeg var vist lidt hippieagtig dengang) langs villahaverne på Frederiksberg, hvor jeg voksede op. Fliserne var lune efter en lang, solrig dag, og aftenluften var fyldt med duften af syrener. Turen kunne slet ikke blive lang nok…

Sådan havde jeg det også i går. Nu går jeg altså ikke på bare tæer længere, men ellers var oplevelsen den samme. Fra alle haverne duftede syrenerne helt eventyrligt, og det var sådan et smukt syn. Nogle haver havde kun én farve træer, mens andre havde hele spektret fra hvidt til mørklilla.

En anden duftoplevelse er den gule duftazalea, som jeg fandt i en enkelt have på vejen. Jeg håber ikke, at beboerne i huset fandt det alt for mærkeligt, at jeg sådan stod og snusede længe til deres busk. Men jeg er nok ikke den eneste…

14 kommentarer:

Rasmine sagde ...

En gul duftazalea? Jeg troede slet ikke, at azaleaer kunne dufte! Man skulle måske forsøge at dyrke sådan en på sin altan...

Megan sagde ...

Der er ikke noget som syrener! Og de dufter ekstra godt, når det har regnet som i dag!
Tænk, jeg er også født og opvokset på Frederiksberg ... og har i øvrigt boet der det meste af mit voksne liv. Altså inden jeg flyttede på landet for nu 5 år siden :-)
Fortsat god aften til dig, Mia

Mia Folkmann sagde ...

Åh Rasmine, du kan TRO, at den dufter helt utroligt dejligt. De er ikke så almindelige i Danmark, men vi ser og dufter dem ofte i England. Det er en af mine absolutte yndlingsdufte, og jeg kan blive helt salig... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg boede på Frederiksberg de første 19 år af mit liv. Du kender nok vejene med de store fine villaer; det var dér, jeg gik barfodstur og drømte om at bo i sådan et skønt hus med syrenhave... ;-)

Loppe sagde ...

Joiner straks gruppen af 'os der voksede op på Frederiksberg'
... vi havde have med kæmpe lilla syrén... det var dejlige dage...

Véd lige hvad du mener om de solvarme fliser... dengang var der også blød svampet asfalt ...

Minder
*suk*

Kh

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Ja, nu du siger det husker jeg også den bløde asfalt (og de sorte tæer...) ;-)

Lotten sagde ...

Der står en hel hob af de smukkeste gule azaleaer i bunden af det kongelige danske haveselskabs have på Frb. - men om de dufter, kan jeg faktisk ikke huske. Jeg var der for halvanden uge siden, men da regnede det gevaldigt.

Mia Folkmann sagde ...

Lotten: Det er en ganske særlig azalea, der dufter - på latin hedder den Azalea luteum. Det lyder da helt vidunderligt med så mange i haveselskabets have - det må være en uforglemmelig duftoplevelse... :-)

Madame sagde ...

Sikke dejlige minder Mia - sådan nogle har jeg også :-) Jeg gik aftentur i regnvejr i går, men det var en underskøn oplevelse alligevel. Og jeg tog en buket syrener med hjem, der kan duftes i hele huset :-)

Michael sagde ...

Det er dejligt når man til stadighed kan binde nuværende oplevelser sammen med tidligere Mia, det er skønt med nostalgi engang imellem.
God dag Mia.

Ellen sagde ...

Duftende blomster - og især roser - er der ikke meget, der overgår.
Charlotte planter rose efter rose af de gamle, engelske sorter, som dufter helt vidunderligt. Det hører sig næsten til i en gammel, engelsk have, ikke?.

Herligt at forestille sig dig som hippie... det var jeg så også. I hele gymnasietiden havde jeg stort set ikke fodtøj på om sommeren. Det var lidt for sjov, lidt for at provokere de gamle i familien (og lidt sundt for fødderne, tror jeg også på) :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Sådan en regnvejrstur er også så dejlig! Jeg har ikke taget syrener ind, for mine egne syrentræer er så små endnu og blomsterne meget sparsomme. Men jeg ved godt, at stuen kommer til at dufte så skønt, når man gør det...

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, det er sjovt, som de små ting "popper" op en gang i mellem. Der skal ikke så meget til... ;-)

God dag til dig også...

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, vi har også gammeldags roser i vores engelske haver, men jeg tror aldrig, at de er blevet beskåret, for de er lidt ranglede. Men de er smukke alligevel, meget forskellige og alle sammen meget duftende...