tirsdag den 22. juni 2010

Ud i det blå


Det sker alt for sjældent, men hvor er det herligt, når vi endelig kan tage en dag fri. Sådan én havde vi forleden, og vejret var med os hele vejen.

Vi startede med kaffe i Hundested på den hyggelige café, jeg holder så meget af (og ja, jeg fik kage!) og derefter tog vi den lille færge til Rørvig. Himlen og havet var blåt, blåt, og livet var skønt.

Jeg kommer sjældent i den nordvestlige del af Sjælland, og hvor er det synd, for hvor er der dejligt! Vi nød traveturen i Nykøbing, den skønneste badestrand og gode indkøb ved gårdenes boder.

Det kan ikke vare længe, før vi skal over vandet igen. Næste gang med picnickurv og badetøj!

8 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Sidst jeg var med den færge, blev jeg søsyg, selv om det var godt vejr. Det fortalte jeg på mit arbejde, hvor der var et par forhenværende styrmænd ansat, og tænk, de undrede sig ikke. De sagde, at der var nogle særlige strømforhold deroppe, som gjorde, at færgen sagtens kunne vippe en del, selv om det ikke var hårdt vejr.

Men du var åbenbart heldig - eller også er du søstærk :-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Nej, jeg tror, at jeg var heldig (jeg er bestemt IKKE søstærk) - det var blikstille og meget behageligt. Men jeg kan huske, at jeg engang fik en veninde på besøg, der netop havde taget færgen fra Rørvig. Hun var ligbleg, da hun kom, og hun havde været SÅ syg på turen. Jeg forstod det slet ikke, for der var ikke en vind, der rørte sig. Men nu forstår jeg så bedre... ;-)

Madame sagde ...

Det lyder vel nok dejligt, Mia! Jeg er kommet meget i Rørvig og i Nykøbing Sjælland hele mit liv, og jeg elsker det område :-)

God sommeraften til dig!

Michael sagde ...

Der er så mange skønne steder i Danmark Mia, desværre er vi som regel afhængige af vejret, men er det godt er der næsten ikke noget skønnere sted end ens eget land.
God dag til dig.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg har vist meget at udforske derovre, så det vil jeg glæde mig til... :-)

Rigtig dejlig sommeraften til dig også...

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Nej, vores eget land er virkelig dejligt! Men nu har jeg jo også foden i både Belgien (hvor jeg har boet to år) og i England (hvor jeg bor noget af tiden nu) - så der er lidt at vælge imellem. Alle er dejlige på hver sin måde... ;-)

Annette sagde ...

Hvor ser det ud til at have været en dejlig tur. Du beskriver en del af Danmark, som jeg ikke kender, til trods for at jeg altid har holdt på, at man skal lære sit eget land at kende, inden man drager udenlands ☺.
Tak for dejlige indlæg siden sidst, Mia.
En skøn aften til jer.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Der er mange dele af Danmark, jeg ikke kender. Jeg er lige ved at tro, at jeg kender England bedre end Danmark, fordi jeg har rejst så meget derovre. Men det skal nok komme - for jeg har mange planer om (også) at se Danmark grundigt og fra en ende af... :-)

Du må også ha' en rigtig dejlig aften i det hollandske...