søndag den 22. maj 2011

En dejlig lørdag


I går var det årets første udearbejdsdag - sådan at forstå, at jeg kunne sidde ude på terrassen og arbejde med computeren på skødet. Det er noget, jeg nyder - og min mors kat, Rikke, nød det vist også. I hvert fald drønede hun rundt og skabte sig og så meget kæk ud!

Og mens jeg sad dér, kunne jeg af og til fornemme duften fra den busk, som blomstrer lige nu. Det er en stor gul azalea, og den dufter aldeles vidunderligt. Jeg oplevede den allerførste gang, da vi boede i to uger på et slot i Skotland, hvor den voksede i store mængder nede i parken. Siden har denne Rhododendron luteum været et sikkert forårstegn i England for mig - og da vi kom til huset her, opdagede jeg, at der altså også her voksede én i haven...

10 kommentarer:

Megan sagde ...

Skønt at kunne sidde ude og arbejde. Helt perfekt. Det er min udfordring, for det kan jeg ikke rigtig her og når solen skinner og vejret er godt, så drages jeg. Jeg må ud! Så bliver det for det meste læsning derude i det skønne grønne! :)

Smuk busk og uden tvivl en herlig duft. God søndag!

Loppe sagde ...

Hej Mia !
Tænk at du kan sidde ude med din pc, jeg synes jeg har svært ved at skelne ting på skærmen..

Flot azalea, selvom jeg ikke bryder mig om gule blomster ( endnu en særhed ) men nu er det tid for roser : Simpelthen alletiders nummer af 'Anglofilia' denne gang... side 10+11 LIGE MIG, side 28+29, DÉN Flagguilande, skabet, stolene og puderne på side 29 ville jeg gerne eje... noget om hunde, om York og ikke mindst jernbane ( min mand er jo både Ingeniør hvor han laver jernbane, kører veteranbane i fritiden og har modeltog ) ... Sikke en hyggebombe af et blad !!!

Fornyelse af abonnement ER på vej !!!

KH
en fan

Knus fra Loppe

Michael sagde ...

Det er en vidunderklig smuk og velduftende blomst Mia, jeg har selv lige brugt vores haveazalie som blogbillede.
Jeg nyder også og sidde ude blandt velduftende blomster og skrive.
I kærlige tanker, god Søndag.

Ina sagde ...

En skøn Azalie. Jeg er ikke så meget til det gule, men denne er rigtig flot.

jeg har også svært ved at se noget på computer-skærmen udendørs. Det ville ellers være praktisk, når man haveblogger ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det ville også være et problem for mig. Jeg elsker at arbejde udendørs, hvor jeg kan følge med i fugle- og dyrelivet. Du må få dig en lille pavillon, hvor du kan indrette skriverum... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Åh, hvor er jeg altså glad for, at du er glad for magasinet. Jeg må hellere tage til Hollymount igen snart, for det meste af bladet blev lavet derovre, som du ved. Der er nok gode vibrationer derovre... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, man burde altid have en duftende plante i sin nærhed - sådan én MÅ da give gode tanker... ;-)

Ina: Jeg er heller ikke selv meget for gule blomster. Men så alligevel... hvorfor egentlig ikke? De små sole er så glade at se på, og når de samtidig dufter vidunderligt, så må de da have lov til at være der... ;-)

Madame sagde ...

Din rhododendron er vel nok smuk, Mia - ja, det er skønt at mærke forårets dufte. I dag har jeg siddet ved en syrenbusk og drukket kaffe, indtil tordenvejret fik os til at løbe ind med kopper og kager :-)
Klem

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Den er absolut meget dejlig, og så med duft, ypperligt!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja tak, det kom også ned i overvældende mængder her. Vi fik testet det nye tagudhæng over de to nymfeparakitter, kan man sige (det bestod prøven!) ;-)

Sussi: Ja, det er en af mine yndlingsdufte (selvfølgelig, for den minder mig om England). Men azaleaen er giftig, har jeg senere fundet ud af. Man skal måske ikke stikke næsen HELT ned i blomsten så... ;-)