mandag den 25. juli 2011

Jyllandstur

Jeg har netop været en tur i Jylland, mens vejret endnu var mildt og solrigt. Smukke huse og gamle gader blev foreviget, og jeg besøgte et spændende museum i Midtjylland - men det fortæller jeg om senere i en SKØNNE DAGE artikel eller to.

På vej hjem gennem Jylland begyndte det at øse ned, men selv gennem regntågen kunne jeg se det skønneste landskab, som jeg kendte så godt fra min barndoms ferier. Heldigvis er ikke alt forandret. En dag, når jeg har mere tid, vil jeg prøve at forske nærmere og (gen)se nogle af de steder, hvor min fars familie kom fra.

Jeg tog færgen fra Ebeltoft og havde et par timer helt for mig selv i den lille by, som er så charmerende. Og mens det øsede ned, gik jeg tur i øde, regnvåde gader og nød det, for det var meget stemningsfuldt. Alle vegne voksede stokroser i smukke pastelfarver, og regnen fik roserne i de små haver til at dufte vidunderligt. Selv regnvejrsdage kan give gode oplevelser...

3 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder som en meget smuk tur, selv i regnvejr! Ebeltoft er en dejlig by - jeg husker de brolagte gader fra mit lejrskoleophold i 1. real.
Mon du var på Svinkløv Badehotel? Glæder mig til at se resultatet af din fotografering :-)

mette b sagde ...

Sikke en dejlig tur, du har haft her i Moderlandet.
Jylland er mangfoldig og der er så mange små skønne oaser rundt omkring.
Jeg var i Mariager for første gang uden at blive i bilen og den by er så smuk. Den kaldes rosernes by og der er så sandelig roser overalt i det gamle bybillede.
Jeg glæder mig til at læse om hvor du har været.
Klem

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Nej, jeg var ikke på Svinkløv Badehotel, men jeg håber at komme der en dag. :-)

Mette: Jeg har aldrig været i Mariager, men det lyder dejligt med alle roserne. Jeg håber på at komme meget mere rundt i Danmark fremover; der er så meget at se... :-)