onsdag den 31. august 2011

Bank Holiday

Af og til får jeg stikord fra de emner, som folk har søgt på, når de lander hos mig. Et af dem er Bank Holiday, som er en officiel fridag i England. 

Da vi i sin tid begyndte at rejse i England, lærte vi begrebet at kende på den hårde måde. Jeg havde nemlig ikke opdaget, at uger med denne fridag (der ligger på en mandag, så englænderne får en god, forlænget weekend) var dyrere end andre uger, når der skulle lejes hus. 

Det betød selvfølgelig også, at der var bilkøer på landevejen, og jeg husker især engang, hvor vi skulle helt til Cornwall, og hvor vi på grund af netop denne fridag lå i kø det meste af vejen. Der er meget langt fra Heathrow lufthavn til Cornwalls yderste spids, når man kun kører med 40 km i timen…

Senere lærte vi behændigt at undgå disse dage – og uger. Med enkelte undtagelser ligger fridagen på den første og den sidste mandag i maj og den sidste mandag i august (medmindre man er i Skotland, hvor det er den første mandag i august). 

Bare et lille tip, hvis nogen skal til England næste år…. :-)

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg er også blevet belært om Bank Holiday på den hårde måde :-) Det er da i hvert fald godt, vi ikke har den slags her i landet ;)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, og som jeg skrev er det som regel den første mandag i maj. I 1995 snød de mig og rykkede dagen en uge frem uden jeg vidste det - i anledning af 50 året for VE-day... :-)

Ellen sagde ...

Det er rigtig godt som turist at kende eksistensen af Bank Holidays - men da de mangler fire af de helligdage, vi holder her i DK, skal de tre dage være dem vel undt... og de har kun fire ugers ferie om året.

Én ting kan jeg dog misunde dem: Hvis 25. og/eller 26. december falder i en weekend, skubber de fridagene til at være d. 27. og 28. december. Det kunne man sandelig godt lære noget af i Danmark; med de arbejdsgiverjul'er, vi har i disse år :-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Tak for tippet, jeg synes at trafikken på motorvejene i Sydengland er slemme nok uden fridage.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Du har helt ret i, at det er dem vel undt. Deres arbejdsdage er også længere end vores. Men der er jo ingen grund til at betale det dobbelte for husleje, sådan som vi gjorde tidligere. Vi lejede nemlig altid tre uger i maj, og så var det lidt svært at undgå den ene af de fridage... ;-)

Sussi: Ja, deres motorveje er lidt giftige i det hele taget. Jeg prøver ihærdigt at undgå myldretiden, men det lykkes langt fra altid... ;-)