tirsdag den 27. december 2011

Jul på engelskI England var det Boxing Day i går. 2. juledag kaldes i den engelske version Boxing Day, fordi man fra gammel tid har samlet penge ind i en box (æske), og pengene blev givet til de fattige og trængende. Det kunne også være en næringsdrivende, der sparede op i en æske og herefter gav det opsparede beløb til de ansatte ved juletid. Denne juledag er som regel en afslappet hyggedag i familiens skød, hvor man måske går en tur, spiser noget dejlig mad, spiller spil og hygger sig med julegaverne. Ligesom mange gør herhjemme...

Da jeg jo var delvist flittig i går, vil jeg holde min egen private 3. juledag i dag. Det bliver noget med bøger, en sofa, småkager i skål og musik i radioen. En gåtur og et puslespil. Sådan lidt "Boxing Day-agtigt"... ;-)

10 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder dejligt, at du vil holde din egen private og hyggelige 3. juledag, Mia :-)
Ja, her familien også fortalt om Boxing Day i England.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det bliver rigtig godt. Men først - en gåtur i blæsten! :-)

Rejen sagde ...

God boxing dag til dig...Lyder nu hyggeligt..;-D

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Det ER det! ;-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Nyd din dag! - her småregner det, jeg trææææænger ellers til at komme lidt ud,julehyggen er begyndt at klemme. Håber på snarlig tørvejr.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Jeg kender godt det med julehyggen, der kan klemme. Her skinner solen, og det er rigtig dejligt vejr. Mon ikke det kommer til dig også? :-)

Lisbeth sagde ...

Åh jeg elsker dit billede og er slet ikke træt af julen som for mig er hygge og lave så lidt som muligt - a la din Boxing day - med til hyggen her hører også en tur i skoven med hundene og det er vidst nu:)
Ha en dejlig dag.

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Ja, er det ikke et skønt billede?! Det er et puslespil, som jeg købte hjem til butikken (og som jeg har glædet mig til selv at lægge her i julen)... En tur i skoven med hundene lyder aldeles dejligt! :-)

Frk. Anemone sagde ...

Happy Boxing Day! Selv om det jo er for sent for i år, men forhåbentlig har du nydt dagen og småkagerne og bogen.

Tak for historien bag Boxing Day, selvom jeg har en del kendskab til briterne, så vidste jeg ikke dette.

Ulla

Mia Folkmann sagde ...

Frk. Anemone: Selv tak; og jo - jeg har nydt min dag. Har tænkt mig flere af slagsen - er der ikke noget, der hedder 4. juledag, 5. juledag, 6......? ;-)