tirsdag den 24. juli 2012

Hedebølge


Vi skal åbenbart have en uge med det, som i mine øjne ligner en hedebølge. OK, godt så. Det betyder bare, at hende "nordboen" her absolut ikke er til udflugter i en varm bil, men foretrækker at blive hjemme i et køligt hus. De tykke mure og små vinduer her i Hollymount betyder nemlig, at temperaturen ikke når meget over de enogtyve grader i stuerne.

Det er noget helt, helt andet i udestuen, hvor der kan spejles æg på spisebordet i eftermiddagstimerne, men jeg lukker bare lige så stille døren til den, holder mig væk og finder i stedet en skyggefuld plet i haven, hvor der lufter så dejligt. Arbejdet udendørs bliver henlagt til de tidlige morgentimer, inden solen får fat - og ellers sidder jeg fint i haven og skriver flittigt, mens jeg holder øje med kaniner og egern. Eller er det omvendt?

14 kommentarer:

Madame sagde ...

Dejligt at du kan arbejde ude i haven, mens du nyder dyrelivet! Jeg er heller ikke til de høje varmegrader, men vi kan jo næsten ikke tillade os at klage over det fine sommervejr :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er bare så skønt, at det kan lade sig gøre. Hvad gjorde man før trådløst internet blev opfundet...? ;-)

Haverose sagde ...

Hvor er de søde! Bare de nu ikke nupser for meget i bedene :-) Jeg mødte en hareunge i skoven i går.
Jeg nyder også skyggen af blommetræet og sidder med min ipad - det er alletiders i skyggen sådan en dag som i dag ;-)

Rasmine sagde ...

Det er nu nok trods alt mest omvendt. Man ved aldrig, hvad sådan en skrivende nordbo kan finde på ;-)

En nordbo til her. Jeg søger hen i den mørkeste og køligste krog af min lejlighed, der i denne tid har alt for mange store vinduer - og skriver flittigt, for mine kunder er ved at vågne op her hen imod slutningen af industriferien.

Det lyder, som om din B&B lige er noget for mig i eftersommeren, hvor det vel egentlig ofte er varmest.

Mia Folkmann sagde ...

Haverose: Ja, de er kære. Og ja, de nupser gerne fra bedene, men min have er meget "landlig", så det gør ikke noget... ;-)

Rasmine: Jeg tror egentlig også, at det er omvendt. Selv om de er ved at vænne sig til mig efterhånden; de vover sig lidt tættere på nu.

Jeg synes snart, at det er svært at sige noget med hensyn til vejret. Maj og september har altid været mine favoritmåneder, men så længe det ikke er hedebølge eller øsregn er her dejligt hele året... ;-)

Loppe sagde ...

En til der synes at alle grader over 23 bør afvises ved grænsen... så kan folk ta sydpå og nyde det som de kalder det...

Men aftenerne.... uhm.....

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Jah, aftenerne er de bedste... ;-)

Susanne sagde ...

Sikke et par hyggelige gæster. Jeg må altså også indrømme, at jeg har haft det sådan lige lovligt i overkanten i dag. Nu er der ved at være ganske fornøjeligt på terrassen. Så nyder jeg.

Nick Burns sagde ...

You are very lucky Mia to be here during this hot (almost unknown weather in this country) that we are currently getting. I can almost hear the peaceful sounds of wildlife, the occasional train that rattles past in the distance and the overall sound of quiet. Wish I was there now :-) Hope you are enjoying your time there

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Lige nu nyder jeg det også. Vi har lige fået kaffe og hjemmebagt kaffe-og-valnødde-kage i skyggen. Aaahhhh... ;-)

Nick: Oh, I am enjoying my time here. Even if I am not very good with high temperatures, I find a nice place in the shade. Right now I am sitting outside the kitchen window listening to the birds and watching the green woodpecker eating ants... ;-)

Megan sagde ...

Skønt du kan arbejde i haven. I modsætning til dig elsker jeg varmt vejr og finder stor glæde i at kunne trække energi lige nu. Det du kalder hedebølge må gerne vare i ugevis for min skyld! ;)

God dag i det engelske - også til de søde kaniner!

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det er sjovt, som vi er forskellige. Varmen får mit batteri til at blive meget fladt, så mine energier kommer i frisk blæsevejr og 20 grader. ;-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Åh, det kan være at det er lige varmt nok ved frokosttid, men morgenerne, hvor man kan gå ud i korte ærmer eller mindre - og nyde sin morgenkaffe i solen - DET ER LIVET (og alene derfor jeg har valgt at gå på efterløn, hi hi)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Jeg synes, at det er en rigtig, rigtig god grund til at gå på efterløn... ;-)