fredag den 20. juli 2012

På svensk visit


Når vejret ikke egner sig til havebesøg, kan man jo være praktisk i stedet for. I går tog vi først en tur til én af de store planteskoler i nærheden, hvor vi - efter eftermiddagskaffe med kage (det hører sig li'som til) - gik på udkig efter nogle bærbuske til at fylde et "hul".

Bagefter kørte vi til IKEA! Vi skulle bruge et par små arbejdsborde, og da vi ikke havde plads til dem i bilen, måtte vi jo bare købe dem her.

IKEA ligger flere steder i England, og vores den nærmeste lå ved Birmingham. Den var næsten umulig at finde (måske var det derfor, der ikke var så mange mennesker), men det lykkedes. Vi begyndte med aftensmaden, for det var sent på dagen, og det virkede lettere surrealistisk at sidde i England og spise svenske kødboller med kartoffelmos, flødesauce og tyttebærsyltetøj.

Men ellers var det faktisk vældig hyggeligt. Det var et stort, fint varehus med masser af plads, og jeg tror, at det er første gang jeg IKKE har stået i kø for at betale. Herligt!

Det allerbedste var den lille afdeling med svenske specialiteter, som vi selvfølgelig skulle have nogle af. Man skulle tro, at vi havde været væk fra Skandinavien i årevis, sådan som vi gik i selvsving over skorporne og de svenske pepparkakar... ;-)

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder dejligt med jeres besøg i en engelsk Ikea! Jeg vidste ikke, at man også kan købe svenske skorper og kager ;)
Ja, svenske kødboller med kartoffelmos, flødesauce og tyttebærsyltetøj må man da have :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det vidste jeg heller ikke, så det var en glædelig overraskelse... ;-)

Moster Tulle sagde ...

Lyder hyggeligt - er der simpelthen mulighed for kaffe og kage på selve planteskolen? Egentlig en ret god idé - tror godt jeg ville kunne fristes til en kop fredfyldt te på min fantastiske yndlingsplanteskole....

Mia Folkmann sagde ...

Moster Tulle: Jeg tror næppe, at der IKKE er mulighed for kaffe og kage - og endda middag - på planteskolerne her. Jamen det ER bare så superhyggeligt... :-)

Moster Tulle sagde ...

Fantastisk.....det må bestemt indføres her også (ærgerligt, jeg ikke lige ejer en planteskole). Kender du Høsterkøb Planteskole - den ville egne sig fantastisk til formålet.

Mia Folkmann sagde ...

Moster Tulle: Du har helt ret: Høsterkøb planteskole ville egne sig perfekt. Gad vide, hvorfor de ikke har fundet på det? Men måske er det sværere at få tilladelse til den slags i Danmark...?

Susanne sagde ...

Genkendelsens glæde er altid god. Jeg så op til flere IKEA-skilte på min tur gennem Europa i sidste uge.
"Vores" planteskole indbyder desværre heller ikke til kaffe og kage. Det kunne ellers være rigtig fint.

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Ja, genkendelsens glæde er ganske glimrende, og glæden blev større ved synet af alle lækkerierne... ;-) Her er det nærmere reglen end undtagelsen, at der er café og restaurant på planteskolen, og det nyder jeg. :-)