fredag den 4. januar 2013

Har du en skrevet en liste?


Her ved årsskiftet er der mange, der tager tilværelsen op til revision - en frisk kalender indbyder naturligt nok til friske ideer og planer.

Nogle udarbejder endda lister med "1000 ting jeg ønsker at nå i livet" - eller noget i den stil. Så seriøst er jeg nu ikke selv gået til værks, og hvis jeg skulle skrive en "bucket list", som sådan én kaldes, ville den vist blive kedsommeligt kort. Men der er nogle ting, jeg virkelig gerne vil opleve:
  1. Jeg vil gerne bo forskellige steder i Europa - bare i perioder på nogle uger eller måneder ad gangen. (Her kommer den tidligere nævnte autocamper i øvrigt ind i billedet, for den ville gøre det muligt uden de store omkostninger). Forskellen på en ferie og et sådant mere "standfast" ophold er, at man får det pågældende sted ind under huden, så at sige.
  2. Jeg vil gerne prøve en tur med luftballon.
  3. Jeg vil meget gerne se hvaler på tæt hold.
Hmmm. Listen blev egentlig endnu kortere end ventet, så der er stadig plads til 997 punkter. Jeg må tænke mig om...  ;-)

Hvad med dig? Har du en liste i - eller for - dit liv?

23 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er nogle spændende oplevelser, du har på på din liste! Jeg har vil gerne opleve nærkontakt med delfiner, og gerne besøge Norge igen (og igen) - det er et vidunderligt land :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Åh ja, det er to ting, jeg også gerne vil (så er der kun 995 ting tilbage... ;-)

Megan sagde ...

Jep. Jeg har lavet en listeo over alle de gode ting, jeg ønsker mig af 2013 og på vejen videre. Tror det handler om at være bevidst om, hvad man gerne vil, så man kan tænke det ind i sine planer og i sine tanker og drømme ikke mindst.

Det starter med en drøm. En tanke.

God fredag. Her er himlen helt vidunderlig smuk i sin solopgang.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg tror også, at det drejer sig om at "stille ind" på de ting, man gerne vil. Åh ja, himlen her er også så smuk lige nu. God dag til dig også... :-)

Lisbeth sagde ...

Jeg er helt klart et "liste"-menneske, men for det meste er det lister over opgaver i huset, haven, indkøb, o.l. Jeg har aldrig givet mig tid til at skrive ønsker om livet ned og det ligger mig fjernt at skrive noget ned som er uopnåeligt.
Jeg kan sagtens sætte mig ind i hvor skønt det kunne være at køre Europa tyndt i autocamper og det håber jeg virkelig I får ført ud i livet og dine 3 - nu 5 punkter på listen lyder alle rigtig dejlige og dem tror jeg du kommer til at opleve:-)

Ellen sagde ...

Ikke en liste for mit liv som sådan, men snarere en liste med de steder i verden, jeg godt kunne tænke mig at nå at se, inden jeg dør.
Hvalerne har jeg set. Flere gange. Det er en fantastisk oplevelse, som jeg meget vil ønske for dig, at du også når.
En liste på 1000 ting ville bare give mig stress, når man tager min ander i betragtning ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Jeg har nu også mest opgavelister, men måske er det meget sjovt med en "bucket list" også?! Ja, kunne det ikke være sjovt - jeg har allerede planer for en webside helliget disse ture, så det er da altid en begyndelse... ;-)

Ellen: Ih, det må være en vidunderlig oplevelse. Jeg så engang hvaler oppe ved den skotske kyst, men det var en tåget dag, så det var nærmest silhouetter.

Man kunne jo "barbere" listen ned til bare 100... ;-)

Krearier sagde ...

En liste med "1000 ting jeg ønsker at nå i livet", er godt nok mange, hvis de samtidig skal være realistiske.
Selv 100 lyder af mange :D
Med det sagt, så tror jeg det er vigtigt, at man har ønsker og drømme for fremtiden, så man ikke går i stå, og bliver "sat" :)

Rasmine sagde ...

Ingen liste her! Hvis jeg skrev sådan en, kunne jeg være stensikker på, at punkterne aldrig blev til noget. Jeg kan miste lysten til hvad som helst, så snart det begynder at ligne noget, som jeg SKAL. Det er vel en slags stressreaktion ...

Mia Folkmann sagde ...

Krearier: Ja, jeg vil også sige, at 1000 er i overkanten - du kan se, hvor mange jeg kan drive det op på... ;-)

Rasmine: Nej, ingen stresslister - men ønskelister er vel ok?! ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Jeg tror sagtens, jeg kunne lave en liste med 1000 ting eller steder, jeg gerne ville se eller opleve. Hvaler - blåhvaler helst - ville stå højt på listen. Jeg har haft fornøjelsen af at flyve i ballon. Det er sjovt :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Ih, jeg vil gerne høre om den, hvis du laver én... ;-)

Jah, blåhvaler ville være vidunderligt - og med hensyn til en ballontur er der mange muligheder i England; jeg skal bare finde pengene... ;-)

Nick Burns sagde ...

I have to say Mia, each new year I make New Year Resolutions but I never stick to them. However one thing I would love to do this year is to see the Northern Lights. If you want to try a balloon flight Mia there is an amazing Hot Air Balloon Fiesta in Bristol each August, I often go to watch the balloons as I have relatives and friends in Bristol, it is meant to be an amazing experience to fly during the Fiesta.

You are missing wonderful weather in the UK at the moment Mia. I hope it lasts, it's nice to finally have some sunshine :-)

Hyacinth Bucket sagde ...

Normalt tager jeg en dag af gangen nu for tiden, men jeg har prøvet nr.1 og 3 på din liste..:-)
Sjov nok har jeg også altid ønsket en tur i en luftballon og hoppe i faldskærm også. Men ikke længere, nu er jeg glad for hver dag jeg vågner op..;-)

Knus fra Lisbeth

Hyacinth Bucket sagde ...

Punkt 1...dog ikke i en campingvogn..lol

Stegemüller sagde ...

Jeg har ikke nogen lister, men inde i hovedet har jeg det punkt at jeg gerne vil se pyramiderne inden jeg dør, og så kan jeg ikke komme på andet, end at jeg gerne vil fastansættes, der hvor jeg er nu. Det er sådan nogle lidt lavpraktiske ønsker, men jeg har ikke andre.

Mia Folkmann sagde ...

Nick: Oh yes, I would also love to see the Northern Light. I once saw a film about it (and wrote about it here: http://miafolkmann.blogspot.dk/2012/01/forunderlige-nordlys.html) - and I was so touched in a strange way. It must be a fascinating sight.

The balloons often come for a visit when they are flying past Hollymount - just like this one here... :-)

Hyacinth: Det med faldskærm er nu heller ikke et ønske, jeg lige har. Min rare mand sprang i faldskærm i hæren, og jeg var ude og se ham gøre det, men gys... hvor jeg ikke ville selv! Så hellere luftballon... ;-)

Inge sagde ...

Nej jeg har ikke skrevet en liste, og jeg gør det heller ikke.. Vil bare gerne leve her og nu, tage de oplevelser ind som livet giver og tager.. :-)

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Jeg kan godt forstå, at du gerne vil fastansattes, og måske kan det ønske gå i opfyldelse?! Det vil jeg da håbe for dig. Ja, pyramiderne må være fantastisk spændende; engang var det også mit højeste ønske, men jeg har nu ændret mig lidt på det punkt - nu foretrækker jeg at læse om dem... ;-)

Nick Burns sagde ...

I agree Mia, it really must be a fascinating sight. I am hoping to go to see them at the end of this year. Another thing I would love to do this year is to do a mini cruise I went on a mini cruise from Newcastle to Amsterdam a year ago with DFDS which I absolutely loved as I love the sea, so that possibly might be something I will try to squeeze in again this year :-) A good weekend to you

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Det er altid vigtigt at leve her og nu, men en ønskeseddel er nu ikke så tosset... ;-)

Nick: If the sea is calm, I too love to sail, and a mini cruise sounds like a wonderful idea. A good weekend to you too... :-)

Kisser sagde ...

Mia, jeg har heller ingen liste, men jeg har masser af drømme for mit snarlige pensionistliv, og da kommer det "hårde arbejde" at realisere dem.
Huh, en tur i luftballon lyder som et rigtig vovestykke. Jeg turde ikke - lider af højdeskræk.
Håber autocamperen snart er en realitet. Det er så skønt....

Mia Folkmann sagde ...

Kisser: Uf ja, det bliver "hårdt arbejde" - jeg glæder mig til at se, hvad du finder på... ;-) Du kan også tro, at jeg savner en autocamper i mit liv; vi elskede den, vi engang havde. Det er nemlig SÅ skønt!