mandag den 2. september 2013

Søndag i København

I går holdt vi en tiltrængt fridag og tog til København. Det gør vi med mellemrum, for jeg/vi kan så godt lide vores smukke hovedstad (der dog er mindre smuk i øjeblikket, hvor der bliver rodet og bygget så meget) og jeg nyder at gå tur i de gamle gader.

Det gjorde vi så også i går. Vi gik langt - hele vejen fra Torvehallerne ved Nørreport, gennem Fiolstræde og Jorcks Passage (som engang var så flot, men desværre ikke bliver vedligeholdt!) og videre hele vejen gennem Strøget til Charlottenborg.Her fik vi frokost, inden vi fortsatte via Nyhavn helt ud til krydstogtskibene og tilbage igen gennem Kastellet, hvor jeg i sin tid mødte min rare mand, der dengang boede i det røde hus ved siden af kirken.Af og til blev vi overrasket af en byge, men man behøvede bare at gå i tørvejr i nogle minutter, før solen igen kom frem.

Så det var en rigtig dejlig dag - med snak og hygge og gode "fund"... for mange butikker holder nu åbent om søndagen. Trøjen i vinduet måtte jeg dog nøjes med at sukke efter. Denne butik var lukket - og det var nok godt det samme, for den så meget dyr og eksklusiv ud... ;-)


9 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke en dejlig fridag - vi elsker også sådan nogle ture, hvor man går rundt og ser på smukke steder i København ... :-)

Susanne sagde ...

Jeg kan rigtig godt lide at komme en tur til hovedstaden. Og når jeg så har været der, så elsker jeg at komme hjem i vandkantsdanmark. Jeg er vidst mest til livet på landet.
Trøjen er rigtig fin. Den kunne jeg også have faldet for.

Krearier sagde ...

Gik din rare mand og dig ind i hinanden, da i hver især gik tur på Kastellet, eller hvordan? ;-)

Rejen sagde ...

Det er dejligt med en Københavner-tur, der er så mange skønne steder. ;-D

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det blev ikke helt den tur, du gik forleden - men det må komme næste gang. Vi havde nemlig også et praktisk formål med turen - nemlig at finde mig en ny PC... :-)

Susanne: Lige præcis sådan har jeg det også. Foretrækker til enhver tid landet og savner det, hvis jeg er for længe i byen. Ja, trøjen er fin - men nu har jeg set prisen!!!

Krearier: Hi hi - nej, jeg var inviteret til fest derude af en tidligere kollega fra Bruxelles. Og så var han der også - ham den rare mand. Vi mødtes i februar, blev forlovet i maj og gift i november - så det må siges at være kærlighed ved første blik. :-)

Rejen: Jeg holder meget af at udforske København. Engang arbejdede jeg derinde hver dag, så jeg kender byen så godt, men nu er der langt imellem besøgene...

Lene Megan sagde ...

Ja, det er skønt bare at vandre rundt i København uden at skulle nå noget bestemt. Det tror jeg også Peter og jeg skal gøre, når han er færdig med såningen her om snart. :)

Og så ses vi jo lørdag, hvor vi også skal vandre og opleve. Jeg glæder mig! :)

Krearier sagde ...

Mia - Man ved bare, når man har mødt den rigtige (rare) mand :)

Mia Folkmann sagde ...

Krearier: Sådan er det nemlig! ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Lene Megan: Det var da en god idé. Peter trænger nok også til at se noget andet end marker... ;-)

Ja, vi ses på lørdag, og hvis vi er heldige, er vejret fint. Glæder mig også... :-)