fredag den 13. december 2013

Bedste venner: Ræven og hundenI Norge har en fotograf fanget billeder af sin hund, der er blevet bedste ven med en ræv. Sammen leger Snusen, den vilde ræv, og hunden Tinni tagfat og nyder hinandens selskab, mens fotografen Torgeir Berge foreviger venskabet på film og billeder.

Samtidig er Torgeir begyndt at sætte spørgsmålstegn ved brug af rævepels, når det er tydeligt, at hunden og ræven ligner hinanden så meget. Måske er ræven i virkeligheden bare en slags skovhund?

Personligt kan jeg kun være helt enig. Jeg kunne lige så lidt drømme om at gå i rævepels som i pels fra menneskets bedste ven, hunden.

Torgeir Berges dejlige billeder danner nu grundlag for en bog om Snusen og Tinni. En stor del af overskuddet fra salg af bogen vil gå til en kampagne imod brug af rævepels, og du kan forudbestille bogen lige her...

8 kommentarer:

Sidse sagde ...

Hvor er det dejligt og vildt. Indrømmer at jeg har et par sælskindsluffer med hundepels, og det er fra Grønland, hvor man bruger pelsen fra slædehunde, når de ikke længere er til. Og pelsen fra sæler, som bruges til mad. Men rævepels og andre pelse, som pelses for deres huder og ikke for føde.. Nej tak.
En smuk film, som minder os om at vi alle er levende væsner. Det kunne have været en gris, som hunden legede med. Eller et menneske. (c:

Mia Folkmann sagde ...

Sidse: Helt enig, Sidse... :-)

Madame sagde ...

Åh ja, den video kender jeg, Mia, og der er vist flere på YouTube med Snusen og Tinni. Det er virkelig rørende at se dem lege.
Som Sidse skriver, kan man føre tanken videre til en gris - eller et menneske ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, du har ret; der var flere - dem skal jeg også lige se. Jeg ville ønske, at flere ville se det sådan som Sidse skriver... :-)

Lisbeth sagde ...

Hvor er det sødt:o)

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Ja, de er da dejlige, de to... :-)

Rose sagde ...

Helt vidunderlig! Jeg har set min egen kat lunte af sted sammen med en ræv hen ad vores villavej en tidlig sommermorgen som om de skulle ud og foretage sig noget sammmen. Det var også et skønt syn :)

Mia Folkmann sagde ...

Rose: Ja, det må have været et herligt syn. Min kat havde det også fint med de ræve, der en gang i mellem "plankede den" (det gjorde de faktisk) og besøgte vores have... ;-)