mandag den 1. august 2011

Seniorarbejde.dk


Det har altid undret mig, at der snakkes så meget om "det grå guld", når man samtidig hører, hvor svært det er for voksne mennesker på 60+ at få et job. Derfor synes jeg, at det er en glimrende idé, at der nu er oprettet nok en portal for seniorarbejde. I dette tilfælde er det vist primært småjobs, der er tale om - men den kan være med til at sætte skub til tingene.

Som tidligere arbejdsgiver ville jeg ikke selv have det mindste imod at ansætte ældre personer, og det undrer mig virkelig, at så mange arbejdsgivere ikke kan se lyset. En ældre ansat vil givetvis være trofast, loyal og arbejdsom, og jeg holder på, at ethvert firma kun vil nyde godt af at have ansatte i forskellige aldersgrupper.

Så glem berøringsangsten, kære arbejdsgivere. Gå efter guldet!  :-)

9 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Fin indsats, Mia!

Du kan også have ret i, at den nye portal kan være med til at flytte tingene i den rigtige retning.

Men alligevel: Det er mig i den grad imod at blive betegnet som "senior". Jeg er MIG; jeg er IKKE min alder, der - som det fremgår - er 60+.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Under alle omstændigheder undrer det mig, at man vil fjerne efterlønsordningen så længe der vitterlig ikke er brug for os gamle krager......mumle, mumle

Megan sagde ...

Det er en underlig tendens ja, men jeg troede egentlig at den var ved at vende. Måske forestiller arbejdsgiveren sig, at man ikke har den ansatte så længe inden pension m.m., MEN sandheden er jo, at vi taler om staying-power, så er den nok lagt højere blandt ældre end blandt unge. Og det er da heller ikke så undeligt. Som ung skal man da ud og have luft under vingerne. Prøve noget forskelligt. Noget nyt.

Og det skal jeg stadig. Så måske skulle man bare gå efter guld generelt og ikke tænke så meget på alder! ;)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Selvfølgelig er du dig! Det er alle de andre, der er seniorer... (Men jeg ved, hvad du mener...) ;-)

Sussi: Det kan du have ret i. Men der ER brug for kragerne - arbejdsgiverne har bare ikke indset det endnu... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Alder er bare et tal! Jeg har sagt det før: Med en anden tidsregning ville jeg være 10 - eller 156. Et tal er uendeligt ligegyldigt. Så selvfølgelig går vi bare efter guldet i det hele taget! :-)

Rasmine sagde ...

Du skulle vel ikke have Drakenberg et eller andet sted i dit stamtræ? ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Man kan jo aldrig vide; men det ville da ikke være så tosset måske... ;-)

Ellen sagde ...

Det Grå Guld er en fiktion, som jeg tror, Claus Hjort Frederiksen fik indført. Hvis man søger nyt job i min alder, er der ingen, der gider have en, som du også siger. Hvis man bliver arbejdsløs, er det bare ærgerligt. Jeg forstår heller ikke, at firmaerne ikke kan se, at hvis de ansætter en på 50+, har de en loyal medarbejder i mindst fem og meget sandsynligt i 10 år - en person der ikke skal have barsels- eller forældreorlov :-)

Derimod kan det nok have en vis værdi at have været i et firma i mange år - det at have en historik og dermed en god baggrundsviden kan godt være guld værd. Bilder jeg mig selv ind... og min chef siger det samme ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nemlig, ja. Og hvor stor sandsynlighed er der for, at en yngre medarbejder bliver i firmaet i 5 eller 10 år? Der skal jo ske noget i den alder; der skal prøves jobs af og karrierefræses og den slags... :-)