Vores saftpresser er i flittig brug, når der bliver skabt dejlige eftermiddagsdrikke af gulerødder, æbler, appelsiner og pastinakker, og jeg synes allerede, at jeg kan mærke en forskel - ikke bare på vægten, men også på humøret.
Samtidig eksperimenterer vi lidt med opskrifterne fra nogle af mine "grønne" bøger. I går var det grøddag, så det blev til risengrød på brune, runde ris og frugtkompot til. Vi var skeptiske, men det smagte vældig godt.
I dag er det fiskedag, for fredag kommer fiskebilen, og det er værd at benytte sig af - jeg glæder mig allerede...
Rigtig god fredag...
Foto: FoodThinkers
14 kommentarer:
Sikke en god idé at lave saft hver dag! Der var en overgang, hvor jeg lavede smoothies, og det vil jeg tage op igen :-)
Madame: Det er så skønt at komme ind i en god vane med saft (igen) - smoothies er også skønne, men husk ikke at bruge de frosne bær uden opvarmning først. Det er en skam, at det er nødvendigt, men man kan blive syg af dem ellers. Men det ved du måske godt...?! ;-)
Uhmm, jeg er selv paa den med smooties hver dag og elsker det. Man bliver saa dejligt frisk efter saadan et 'shot' :-) God fredag.
Jeg har også prøvet at experimentere lidt - men uden større held! Det kræver vist mere ildhu, end jeg har lige nu!
Det ser lækkert ud, den juice, saftpresser er en god ting :)
Jeg prøver at finde en dag i begyndelsen af April, hvor vi kunne lave et lille blog-træf med Huskebloggen, enten det nu bliver på Esrum Møllegård eller et andet morsomt udflugtssted. Hvad siger du til det?
-Donald-
Uhmmm hvor ser det friskt og sundt ud.. Jeg elsker friskpresset juice.
Safterne stiger i flere betydninger her om foråret ;-)
Det er vist kun hvis man har meget sart mave eller små børn, man anbefaler at koge dybfrossen frugt i ét minut. Vi andre burde kunne klare mosten. Saften ;-)
Jeg kunne også læse, at det ikke er nødvendigt med frisk frugt, fordi "sollys og stuetemperatur dræber" norovirussen, som der er tale om. Jamen så kan man da bare tø det op i solen og lade det stå en times tid ... ingen grund til at koge det, hvilket jo ændrer markant på smagen :-)
uf, jeg blev helt lækkertørstig.... men frugtskuffen er tom, suk
Din juice ser lækker ud. Jeg tror, Gemalen og Donnaen ville forlange kollektiv skilsmisse, hvis de fik at vide, at der var pastinak i deres juice ;-) Og på samme måde har de det desværre med grød, som jeg ellers godt kan li'. Men så er der da heldigvis fisk tilbage. Jeg har lovet Donnaen sushi til aften :-)
Tina: Uhm ja, de både smager godt og gør godt... :-)God fredag i lige måde.
Donald: En saftpresser kan anbefales! Det lyder superhyggeligt - og hvis det kan blive i weekenden 6-7 april kan jeg godt. Jeg er nemlig i England til og med den 4. april og skal til Holland i fem dage fra den 12. :-)
Inge: Jeg sidder lige her med gulerod med pomelo - en sjov stor grapefrugt, som jeg aldrig har prøvet at juice før.
Ellen: Jeg synes heller ikke om at koge bærrene, men så sent som i går kom advarslen igen. Det var smitsom leverbetændelse denne gang, så det er ikke kun børn og ældre. Prøv at se her: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv_2013/Sider/Kog-frosne-b%C3%A6r.aspx
Sussi: Du må ud og købe ind til weekenden. Det giver forårsenergi (altså saften, ikke indkøbene... ;-) )
Fruen i Midten: Pastinak smager faktisk bedre end man skulle tro. Hvis man søder saften med appelsin f.eks. Og den er god for blod og mavse... ;-)
Det lyder sundt og godt, og hvis det også smager godt og giver godt humør, hvad mere kan man så forlange.
God weekend
KH Anette
Anette: Ja, man trænger til en humørindsprøjtning oven på den vinter, synes jeg... :-) God weekend til dig også.
Skal dæleme også snart have støvet vores saftpresser af...det smager nemlig fantastisk :-)
jeg får også lyst til juice, eller smoothies, jeg skærer selv ananas, mango og melon, fryser det ned og køber lidt friske bær og presser lidt grapefrugtsaft i.. :-D
uhmm, god reminder.....det må vi også starte på igen. For der findes da ikke noget som er ret meget bedre :-)
Send en kommentar