torsdag den 24. december 2015

Jul i sommerhus

Da jeg var teenager, holdt vi altid jul i lejede sommerhuse. Jeg vidste ikke noget bedre end at komme op til et halvtrist hus, der i løbet af en eftermiddag var fyldt med vores eget julestads og duften af hjemmebag.

Nogle juledage kom et par af mine utallige mostre på besøg, mens resten af ferien blev tilbragt med lutter hygge og afslapning. Der blev strikket, spillet, læst bøger og set TV, når vi ikke gik lange ture eller tog til byen for at "snuse".

Juleaften kørte min far på cykel til den nærmeste bager, hvor ande- eller flæskestegen var stegt, og bagefter kørte han på sneglatte veje med en godt indpakket lun steg - hjem til os, der ventede i køkkenet med sovs og brunede kartofler.

I disse dage genoplever jeg lidt af det samme. Vores lejede sommerhus er fyldt med julestads og duften af hjemmebag; der står tændte lys på bordet, og vi sidder med krydsord, strikketøj, bøger og computere.

Jeg nyder dagene her i det nordsjællandske, hvor stemningen meget ligner den, jeg kender fra ungdomsårene.

Blot savner jeg min far, der ikke er her længere - og stegen... den bliver desværre ikke længere "til bageren sendt"... ;-)

8 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Det lyder simpelthen så hyggeligt :-)
Rigtig glædelig jul til dig og familien.

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Tusind tak. Jeg håber også, at du og din familie får en superhyggelig jul :-)

Ellen sagde ...

Der er altid noget ekstra hyggeligt over at blive sendt tilbage til sin barndoms jul, som du vist er blevet ved at leje sommerhus :-)
Du fik mig til at tænke over, at det egentlig er en god ting ved sommerhuse: De er så tilpas neutrale, at det er nemt at hurtigt sætte sit eget præg på det og få en til at føle sig hjemme :-)

(Var det ikke svært at lave en god sovs, når man ikke selv havde stegt anden?)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det har du helt ret i. Også i det med neutrale sommerhuse. Vi har så ofte lejet huse, både i Danmark og i England, og det er faktisk sjældent, jeg ikke falder til. Jeg elsker den afslappende og uforpligtende stemning, men jeg elskede nu også mit eget sommerhus, dengang jeg havde det. Lige nu nyder jeg bare, at det ikke er mit ansvar.

Min mor er en ørn til at lave sovs. Det har hun altid været, så det var ikke noget problem... ;-)

Tina Pedersen sagde ...

Kære Mia Det er ellers en hyggelig historie. Man kan ligefrem mærke den friske luft og duften af jul. :-) Er så glad for de blade der kommer i postkassen fremover. ( vi mødtes ved denne års bogudstilling i Bella centeret) Fortsat glædelig jul. Tina

Mia Folkmann sagde ...

Tina: Det var så hyggeligt at møde dig, og det glæder mig, at mine magasiner kan glæde dig! :-) Ja julen i sommerhus har bestemt sine fordele, og lige nu er det optimalt hyggeligt... :-) God fortsat jul til dig også...!

A + K = ♥ sagde ...

Ih, et hyggeligt og fint indlæg -er sikker på, din far blev glad for juletanken :)

- Anne
www.venterpaavin.blogspot.com

Mia Folkmann sagde ...

Anne: Tak, Anne. Han har helt sikkert glædet sig over at være med på sidelinjen... ;-)